Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

PATRICIA NAGASHI BRILLI
PATRICIA NAGASHI BRILLI
0 23.12.2022 11:31:16

Hektično, a vse bi ponovila še enkrat

OSEBNI ARHIV PZS
Ob koncu koledarskega leta so tudi na Plesni zvezi Slovenije (PZS) potegnili črto in po besedah predsednice sekcije za Moderne tekmovalne plese (MTP) Fione Johnson ugotovili, da je bila sezona zelo uspešna.

"Ne nazadnje smo leto zaključili tudi finančno pozitivno," je navdušena sogovornica, ki ni pozabila poudariti, da je PZS uspešno organizirala državno prvenstvo v MTP, finančno pomagala slovenskim reprezentancam s plačilom registracij, startnin in prevozi na mednarodna tekmovanja, za češnjo na torti pa je PZS organizirala še svetovno prvenstvo v jazzu, baletu in modernu.


Johnsonova, ki je tudi podpredsednica mednarodne plesne organizacije IDO, je zelo zadovoljna, da so bila vsa tekmovanja organizirana v živo, čeprav niso bila izvedena tam, kjer so bila prvotno načrtovana. Z grenkim priokusom se namreč ozira na svetovno prvenstvo v jazzu, baletu in modernu, ki bi moralo potekati v Egiptu, v Šarm el Šejku. Čeprav se je Johnsonova osebno dogovarjala z egiptovskimi državnimi financerji in sponzorji, z njimi tudi sklenila pogodbe, so po njenem mnenju evropske države pokazale premalo zanimanja, da bi na omenjeno tekmovanje poslale svoje plesalce. "Evropske članice niso vajene potovati z letali," je poudarila in dodala, da so se predvsem zelo pozno odzvale, saj so cene letalskih vozovnic začele rasti tudi zaradi svetovnega prvenstva v nogometu. Tudi opazke glede varnosti so jo presenetile, saj pravi, da se je ona s hčerkama v Šarm el Šejku odlično počutila.


Zgolj mesec dni za organizacijo
Ko je bilo jasno, da omenjenega svetovnega prvenstva v Egiptu ne bo, je bila Johnsonova pripravljena zagristi v novo kislo jabolko: s sodelavci PZS je omenjeno prvenstvo organizirala na domačih tleh. Na voljo je imela zgolj mesec dni, da je našla dvorano in hotelske namestitve za več kot dva tisoč ljudi. Odločala se je med Laškim in Podčetrtkom, a je zaradi danih okoliščin prevladal slednji.

Čeprav se zdi, da je bila organizacija takšnega prvenstva zelo hektična, Johnsonova trdi, da bi vse ponovila na enak način in z isto ekipo sodelavcev. Izpostavila je Jadrana Živkovića, Vesno Huber, Ermina Suljanovića in Suzano Mlakar, čeprav je bila ekipa sodelavcev veliko večja. Jadran Živković, ki je tudi predsednik PZS, je poskrbel za vse hotelske namestitve in transferje za vse plesne delegacije in uradne osebe IDO. Vesna Huber je poskrbela za administrativni del tekme in se dogovarjala s podizvajalci. Ermin Suljanović je bil vodja ekipe, Suzana Mlakar pa je bdela nad računovodskim delom prvenstva. Johnsonova, ki je pred leti že organizirala mednarodno tekmovanje v Sloveniji (hip hop evropsko prvenstvo v Kopru), je nad tokratnim svetovnim prvenstvom navdušena, saj je prineslo tudi finančni dobiček.

Novoizvoljena članica izvršnega odbora OKS

Johnsonova nima političnih ambicij v športu, čeprav je v svoji karieri dosegla kar nekaj zelo pomembnih funkcij. Zase trdi, da je delavec in ne vodja, kar dokazuje tudi njeno zelo aktivno delovanje doma in v tujini.

Po petih letih se ji zaključuje članstvo v Fundaciji za šport republike Slovenije, kjer se je, kot pravi, veliko naučila o finančnih potrebah olimpijskega športa in športa za vse. "Kot na novo izvoljena članica izvršnega odbora pri Olimpijskem komiteju Slovenije bom še naprej skrbela za dobrobit slovenskega športa," je dejala.

Poleg tekmovalnega športa si prizadeva tudi za dobrobit rekreacije ali športa za vse. In tudi na tem področju je bilo njeno delo okronano s članstvom v predsedstvu mednarodne zveze TAFISA, katere cilj je prinašati veselje, zdravje, socialno interakcijo, integracijo in razvoj skupnostim in državljanom po vsem svetu s promocijo športa za vse in telesne dejavnosti.

Nekoliko presenečeno se je Johnsonova ozrla na svoje dosežke, a je dodala, da si je vse funkcije zaslužila s trdim delom. "Ne nazadnje sem se tudi na PZS vrnila, ker sem spoznala, da so si delali škodo," je povedala in dodala, da je predsedniški stolček omenjene zveze ne zanima.

Ob zaključku leta s sodelavci iz PZS že gleda v prihajajočo sezono, kjer skrbno načrtujejo tekmovalni koledar in ponovni zagon pokala Slovenije, ki ga bodo osvojili posamezniki in pari z zbiranjem točk na pokalnih turnirjih. "Tudi državno prvenstvo v MTP je bilo treba reorganizirati in časovno prestaviti," je pojasnila Vesna Huber iz tajništva PZS. Najboljši plesalci pretekle sezone pa bodo v začetku leta nagrajeni tudi s posebnimi priznanji, ki jih podeljuje njihova krovna organizacija.

Galerija

Članki iz rubrike