Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

BZS/PR
BZS/PR
0 14.11.2022 12:20:04

Šepic ostaja neporažen

Gal Šepic je za zdaj še neporažen v regionalni ligi.
BK Legionar
V črnogorskem Nikšiću, mestu, ki ima bogato boksarsko zgodovino, je potekalo sobotno in nedeljsko tekmovanje v regionalni ligi, kjer je gostovala mariborska ekipa.

V tokratnem tretjem in četrtek krogu so za BK Maribor nastopili Luka Rašić (mladinec, 75 kg), Dorian Zymeri (mladinec, 80 kg), Djelon Januzaj (mladinec, +92 kg), Nejc Petrič (član, 67 kg), Gašper Podgoršek (član, 71 kg), Ilyia Lishchuk (član, 71 kg), Dejan Leburić (član, 75 kg) in Jure Šimunović (član, + 92 kg). V sklopu regionalne lige je boksal tudi Gal Šepic iz BK Legionar, ki v letošnji sezoni boksa za BK Slavija iz Banjaluke in je za zdaj še neporažen.


Mariborska ekipa trenutno na 6. mestu

Pogovarjali smo se z Igorjem Rašićem, vodjo in trenerjem mariborske ekipe: "Od desetih klubov trenutno zasedamo šesto mesto, kar je glede na to, da smo lani uvodoma bili zadnji, zadovoljivo. V tokratnih borbah so vsi pokazali to, kar se je od njih pričakovalo. Luka Rašić je v tretjem krogu boksal z nasprotnikom, ki ga je enkrat že premagal, zato je šel v borbo morda malo preveč samozavestno, kar se mu je maščevalo, saj je nasprotnik ubral izvrstno in učinkovito defenzivno taktiko. No, zato pa je imel naslednji dan 'popravnega', zmagal je v prvi rundi po predaji nasprotnika. Izvrsten je bil tudi Gašper Podgoršek, ki je boksal s črnogorskim nasprotnikom Stefanom Savkovićem, ki je na zadnjih sredozemskih igrah osvojil bronasto medaljo. Odlični boksar je imel veliko težav z našim Podgorškom, ki se mu je enakovredno upiral. Djelon Januzaj je imel odličen dvoboj, v katerem sta se z nasprotnikom brezkompromisno izmenično napadala vse tri runde. Ilija Lichschuk je boksal z izkušenim srbskim boksarjem ... Odboksal je dobro, vidi se, da se počasi vrača v svojo pravo formo. Nejc Petrič je odlično boksal v dvoboju z evropskim prvakom Abasovim in morda tudi dobil prvo rundo. Jure Šimunović je ponovno boksal s kapetanom srbske reprezentance, težkokategornikom Alenom Babićem, in opravil izjemno, še bolje kot prejšnjič v Banjaluki, kjer je tudi odboksal izvrstno."



Šepic z dvojno zmago

Pogovarjali smo se tudi z Alešem Šurbkom, ki skupaj z Branislavom Jokanovićem skrbi za Gala Šepica. Aleš Šurbek je podal svoj pogled na dogajanje v Nikšiću: "Najuspešnejši slovenski boksar je bil ponovno Gal Šepic z dvema zmagama. Prvi dan je premagal Đorđa Smolovića, domačega predstavnika iz BK Nikšić. Borbo je Gal zanesljivo dobil. V finalu ga je drugi dan čakal močan makedonski predstavnik Alim Nasufi, ki je prvi dan s prekinitvijo v drugi rundi opravil s predstavnikom iz BK Željezničar (Sarajevo). Nižji, vendar močen nasprotnik je upal na svojo desno roko, a smo se s taktiko iz kota temu maksimalno izognili. Gal je nadzoroval celoten dvoboj, boksal na distanci in 'obračal' nasprotnika ter izstopal iz linije napada in se umikal njegovi močnejši roki. Najbolje je boksal zadnjo rundo, saj ga nasprotnik ni mogel zadeti, Gal pa je vsak njegov poskus napada kontriral in tudi zadeval. Zmaga ni bila vprašljiva. To je njegova četrta zaporedna zmaga v tem tekmovanju. Postal je cenjen boksar v ekipi, za katero nastopa (Slavija iz Banjaluke). Zadovoljni smo s prikazanim vseh boksarjev. Tudi vodstvo ekipe iz Banjaluke je za Gala izreklo le pohvale in nanj resno računajo tudi v prihodnje."


O pestrem jesenskem boksarskem dogajanju je spregovoril tudi slovenski boksarski reprezentant Gal Šepic, ki je zaposlen v častni gardi Slovenske vojske: "Letošnja jesen je zelo naporna, vendar sem s svojimi dvoboji zelo zadovoljen. V Mariboru smo bili priča izjemnemu dogodku in se že veselim naslednjega leta, ko bo Maribor gostil turnir Golden Belt pod okriljem Svetovne boksarske zveze IBA. Spoznal sem, da enostavno moram začeti z napadom na vso moč že v prvi rundi. Z borbami prideš do spoznanj, ki te delajo boljšega. V regionalni ligi mi gre vse kot po maslu in na dvoboje smo lahko vsi v moji ekipi zelo ponosni. S trenerjema Alešem Šurbkom in Branislavom Jokanovićem močno delamo in vidi se dobro sodelovanje. Veselim se naslednjih dvobojev in svoje boksarske prihodnosti, saj bi se rad preizkusil tudi v profesionalnem boksu. Maksimalno sem osredotočen na boks in samo s trdim delom ter dobro ekipo nam bo uspelo. Zahvaljujem se vsem, ki mi resnično stojijo ob strani v mojem življenju ter poklicni in športni karieri. Ravno v tem vidim veliko hvaležnost ter dobim motivacijo predvsem ob 5.20 zjutraj, ko se iz Šmarja pri Jelšah najprej odpeljem v Ljubljano v službo, popoldne in zvečer pa me čakajo naporni treningi." 


Naslednji krog regionalne lige je predviden v začetku decembra v srbski Loznici.


Selektor Nikolov zadovoljen z videnim v Mariboru

V Mariboru smo se pogovarjali s selektorjem Vlatkom Nikolovim, ki je dejal: "Novost, ki se je zgodila pod vodstvom novoizvoljenega predsednika organizacije IBA Umarja Kremleva, so različni svetovni pokali, in sicer bronasti pas, srebrni pas, zlati pas ter diamantni pas za povabljene. Slovenska boksarska zveza je imela čast, da je prva na svetu organizirala srebrni pas (turnir Silver belt) od 19. do 29. oktobra 2022 v Mariboru, ki bo mednarodni svetovni pokal gostil še dodatna tri leta. Naslednji zlati pas (Golden belt) je konec novembra v mehiški Guadalajari. Kot selektor v BZS sem z rezultatom zadovoljen, s sedmimi tekmovalci, ki so nastopali za Slovenijo, smo dosegli pet bronastih medalj. Glede na to, da smo za organizacijo izvedeli pet tednov pred začetkom in da nismo imeli skupnih priprav, so rezultati odlični. V letu 2023 imamo zelo natrpana in močna prvenstva. Maja (1.–14. maj) bo prvo in najmočnejše prvenstvo – svetovno prvenstvo za člane v Taškentu (Uzbekistan), kjer bodo tudi do zdaj največje denarne nagrade za prejemnike medalj (200.000, 100.000, 50.000 dolarjev), kar bo izjemna motivacija za tekmovalce. Naslednje močno prvenstvo za našo reprezentanco so evropske igre v Krakovu konec junija, kjer bodo tudi kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu leta 2024."

Galerija

Članki iz rubrike