Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.11.2022 15:29:05

Darko Jorgić v polfinalu domačega turnirja

Profimedia
Darko Jorgić, deseti igralec svetovne lestvice v namiznem tenisu, se je na odprtem prvenstvu Slovenije v Novi Gorici uvrstil v polfinale. Tam bo zvečer igral z Nemcem Benediktom Dudo, ki je trenutno na 36. mestu na svetu in je doslej najviše postavljeni nasprotnik Hrastničana na turnirju.

Darko Jorgić je za preboj v polfinale s 3:0 (10, 7, 9) premagal Francoza Cana Akkuzuja. Že lani se je na turnirju v Laškem v predtekmovanju meril s Francozom, ki je zdaj zdrsnil iz najboljše stoterice igralcev na svetu. Že po petkovem zahtevnem dvoboju s Hrvatom Pucarjem, ki je imel najmanj v prvem nizu igro v svojih rokah, je Jorgić opozoril, da bo prvi sobotni dvoboj precej drugačen od petkovega.

Z zelo zahtevnimi servisi je bil Francoz kar nekaj časa velika uganka za Jorgića, ki je ob podpori gledalcev rešitve našel že v prvem nizu, ki ga je končal pri 10, v preostalih dveh pa je bila njegova prednost ravno pravšnja, da ni bilo nobenega posebnega vznemirjanja v dvorani.


V zadnjem nizu je Francoz sicer vzel minuto odmora, nato nanizal štiri točke zaporedoma. Celo povedel je za točko, ampak Jorgićeva kakovost je v tem trenutku višja kot Francozova in to se je videlo v hitri zmagi. Ta je omogočila še nekaj več počitka pred večernim polfinalom z Dudo.

Že ob prihodu v dvorano je Hrastničana razveselila novica, da je že finalist med moškimi dvojicami, kjer je tokrat združil moči s Čehom Tomašem Polanskim, s katerim skupaj igrata tudi v nemškem zveznem ligašu Saarbrücknu.

Obenem pa imata namen moči združiti tudi na prihodnjih prvenstvih stare celine. Japonec Yuta Tanaka je namreč sporočil, da zaradi poškodovane rame ne bo mogel odigrati dvoboja polfinala. Je pa njegov kolega iz dvojca Mizuki Oikawa prišel v polfinale med posamezniki, kjer bo zvečer igral z rojakom Hirotom Shinozuko.

Značke: namizni tenis, sta

Članki iz rubrike