kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 05.11.2022 10:59:03

Kamničani na težkem izpitu v Mariboru

Igralci Ljubelja doma gostijo letos zelo razigrani Proteus.
psno
Lahko Calcit prekine mariborsko serijo? Pred Postojnčani težko gostovanje v Tržiču. Na sporedu sta zasavski derbi v Litiji in ženski notranjski v Pivki, kjer gostuje Brest. Celjanke na gostovanju v Tržiču.

Šesti krog nam ponuja novi derbi ekip, ki so v igri za naslov prvaka. V Maribor prihaja Calcit iz Kamnika. Glede na rezultate v prvih petih krogih je Konstruktor v prednosti, še posebej po rekordu v Ljubljani. Kamničani so bili v podobnem položaju tudi pred letom dni, pa so vseeno prišli pod Pohorjem do lepe zmage. Triglav, aktualni prvak, je doživel šok v Mariboru. vendar so se pobrali doma proti Goričanom. Tokrat gostijo novince v ligi Taborsko Jamo, ki je prav gotovo nevarna, saj je dobila obe svoji gostovanji. Zanimivo in verjetno zelo izenačeno pa bo v Tržiču, kjer gostuje Proteus. Postojnčani so pred tednom dni dosegli najboljši letošnji ekipni rezultat. Toda Tržič in s tem Ljubelj je nova zgodba. V Litiji je na sporedu zasavski derbi. Trboveljčani so pred tednom doživeli poraz doma, Litijani pa iščejo svoje prve točke. V Gorici so prav gotovo domačini v vlogi velikih favoritov, saj Hrastničani trenutno še ne predstavljajo kakšne višje ovire, čeprav se iz tekme v tekmo dvigujejo v formi.



V ženski ligi vodilne Celjanke čaka težka preizkušnja v Tržiču in vprašanje je, če se lahko postavijo po robu Ljubelju, če bo ta nastopil s popolno ekipo. V Pivki je na sporedu notranjski derbi med domačo Pivko in Brestom. Ti derbiji so vedno zelo zanimivi, s tem da imajo domačinke premalo izkušenj in posledično v večini primerov na koncu izgubijo. V Postojni nas čaka dvoboj dveh ekip, ki sta se do zadnjega kroga v zadnji sezoni borili za naslov. Takrat so Postojnčanke imele celo malce sreče in tako prišle do drugega naslova prvakinj. Kamničanke imajo to tekmo še vedno pred očmi, zato bodo zdaj storile vse, da pridejo do zmage. Dodati velja, da igralke Proteusa v povprečju dosegajo precej višje rezultate kot Calcit. Taborsko Jamo čaka izredno težko gostovanje v Slovenski Bistrici pri Impolu, tretji ekipi prejšnjega prvenstva. V Radljah ob Dravi pa je na sporedu pomembna tekma z vidika boja za obstanek. Remoplast gosti svoje bližnje sosede, igralke Slovenj Gradca. Gostje lovijo svoje prve točke, medtem ko bi bile točke za domačinke veliko vredne in tudi pomembne.



1. A liga moški, 6. krog
Triglav – Taborska Jama (14.00)
Ljubelj – Proteus (14.00)
Gorica – Hrastnik (16.00)
Konstruktor – Calcit (16.00)
Litija – Rudar (17.30).


1. A liga ženske, 6. krog
Ljubelj – Celje (10.00)
Pivka – Brest (13.00)
Impol – Taborska Jama (13.00)
Proteus – Calcit (14.00)
Remoplast – Slovenj Gradec (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike