Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(bzs pr)
(bzs pr)
0 02.11.2022 12:57:24

V Mariboru desetka za organizacijo

BZS
Na turnirju WBT Silver Belt v Mariboru so svoje boksarsko znanje in pripravljenost prikazali številni najboljši svetovni boksarji. Boksarske ekipe so bile navdušene nad mestom ob Dravi in Pohorjem, kjer so tudi bivale v celotnem času turnirja.

Najbolj relevantna oseba za organizacijo turnirjev v borilnih športih je Marko Petrič, vodja tekmovalnega in organizacijskega področja pri svetovni zvezi IBA. Povedal nam je, da je v Sloveniji v zadnjem času viden napredek v organizaciji. Predsednik Reher je s svojo ekipo in klubi naredil veliko za promocijo in razvoj v boksu. Ravno zaradi tega ga tudi IBA podpira s tovrstnimi turnirji, saj se lahko zanesejo na dogovorjene aktivnosti.



"Vse je potekalo odlično, so pa še kakšni manjši kozmetični popravki, ki jih bodo skupaj nadgradili v letu 2023, ko bo Maribor povzdignjen v turnir kategorije Gold belt. Slovenija je država, kjer se ljudje počutijo odlično, na Pohorju in v mestu se čuti gostoljubje, ki ga športniki in spremljevalci začutijo," je dejal predsednik slovenske zveze Robert Reher, ki je zelo zadovoljen z videnim in ponosen, da je lahko s svojo ekipo v tako kratkem času v sodelovanju s svetovno boksarsko zvezo IBA organiziral prvi tovrstni dogodek na svetovni ravni. V naslednjih tednih mu sledi turnir v mehiški Guadalajari. Prihodnje leto bo tudi večja udeležba, saj so določene zveze porabile svoja predvidena finančna sredstva. Ogromno dela je bilo pri urejanju viz in tukaj je potrebno izpostaviti odlično sodelovanje Nike Reher iz BZS z vsemi inštitucijami, ki so maksimalno podprle prizadevanja organizatorjev.



Livestreaming s prenosi dvobojev iz dvorane Tabor je šel v številne države po svetu in celotna atmosfera v dvorani s svetlobnimi in zvočnimi efekti je spominjala na najbolj zahtevne boksarke dvoboje. Vse to je pomembno, če želimo stremeti k odličnosti pri izvedbi tako pomembnih mednarodnih dogodkov, kjer ima največ prednosti predvsem boks in turistično gospodarstvo.



Letošnji Silver belt kot uvertura za 2023

Turnirju zdaj sledi analiza celotnega dogodka in priprava na nadaljevanje slovenske boksarske lige. Jesen in zima bosta zelo aktivni za slovenske boksarke in boksarje na domačih in tujih ringih. Tovrstni dogodki, kot je WBT Silver belt Maribor 2022, pa potrebujejo vpetost ključnih akterjev ter sodelovanje, ki se je pokazalo že letos. Maribor je ponovno dokazal, da je športno mesto, ki ima tudi infrastrukturo, ki se lahko uporabi v tovrstnih svetovnih pokalih. 

Galerija

Članki iz rubrike