mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.10.2022 10:20:30

Sloveniji šest medalj na balinarskem SP za mlajše člane in mladince

Slovenski balinarji so na svetovnem prvenstvu za mlajše člane in mladince v francoskem Montbrisonu osvojili šest medalj. Mlajša člana Erik Čeh in Gašper Povh sta osvojila zlati odličji, s še tremi srebrnimi in eno bronasto pa je Slovenija osvojila skupno tretje mesto na lestvici najuspešnejših držav, so sporočili iz Balinarske zveze Slovenije.

Na SP so posebej navdušili mlajši člani pod vodstvom selektorja Antona Kosarja, ki so bili v konkurenci 20 držav daleč najuspešnejši v svoji starostni kategoriji. Čeh je zlato medaljo osvojil po finalni zmagi proti Italijanu Gabrieleju Grazianu s 25:23 v igri v krog. Povh pa je ubranil naslov svetovnega prvaka v hitrostnem zbijanju, po tem ko je v finalu premagal Hrvata Luko Gašparja s 45:42.


Žan Sodec je moral v finalu natančnega zbijanja premoč priznati Hrvatu Duji Piriću z 18:23. V finalu dvojic sta Čeh in Sodec klonila proti hrvaškemu paru Karlo Šaban - Luka Gašpar, slovenska štafeta Povh - Čeh pa je osvojila bronasto medaljo.

Temu izkupičku so medaljo dodali tudi mladinci po zaslugi srebra Jake Štremfla v hitrostnem zbijanju. Peta mesta so osvojili Anže Moličnik in Nejc Čimžar Žuran v igri dvojic, Urban Hiti in Čimžar Žuran v štafetnem zbijanju ter Štremfel v igri posamezno. Slednji je še tekmovanje v natančnem zbijanju zaključil na 11. mestu.

Značke: balinanje, sp

Članki iz rubrike