franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 14.10.2022 21:25:43

Lahko Goričani presenetijo Konstruktor?

Kamničanke igrajo doma proti Radeljčankam, kjer jih bodo lahko gledalci pozdravili in jim čestitali za uspeh.
psno
V ospredju tretjega kroga v 1. A ligah bosta obe srečanji, ženska in moška, v Ljubljani med Taborsko Jamo in Ljubeljem. Zanimivo bo tudi v Mariboru, kamor prihajajo Goričani. V Kamniku pa bodo gledalci lahko pozdravili dekleta Calcita, ki so se izkazala v Münchnu.

Prejšnji teden so potekali mednarodni pokali, pa so pri nas ligaši počivali. Žal pa po dolgih letih nismo imeli pretiranega uspeha, še več, ostali smo brez odličja. Ženski predstavniki so svoje delo opravili v okviru svojih zmožnosti, medtem ko so se moški predstavniki zelo slabo odrezali.



V 1. A ligi za moške bo med "Evropejci" edini gostoval Proteus in to v Trbovljah, kjer bo v vlogi favorita. Postojnčani so v Romuniji kar solidno odigrali, a sta jim manjkala še dva bolj razigrana igralca v slogu Ogrizka, da bi lahko uspeli poseči po polfinalu. Kamničani doma gostijo Hrastnik, ki je kot kaže najskromnejša ekipa v ligi. Z njimi bi morali imeti lahko delo in si tako povrniti malce samozaupanja, ki se jim je podrlo v Cluju. Kranjčani bodo ravno tako v vlogi favorita na domačem terenu, saj gostijo Litijo, ki je doživela že dva poraza. Poleg tega je Triglav v Nemčiji dosegel visok ekipni rezultat, ki pa je bil močno premajhen za kakšno odmevno uvrstitev. Prav gotovo pa ne bo ravno lahko Konstruktorju, še posebej bo bledem nastopu v Münchnu, kjer so bili daleč v ozadju. Goričani so se v prvih dveh krogih zelo izkazali in dosegli dve zmagi s kar visokima rezultatoma. Če ponovijo tako predstavo, bodo Mariborčani v velikih škripcih. V Ljubljani bodo "jamarji" gostili Ljubelj. Tržičani so doslej doživeli dva visoka poraza, zato bi morali tokrat dati vse od sebe, da bi prišli do uspeha. Na drugi strani bodo domačini po zmagi v Hrastniku imeli lepo priložnost, da zdaj to zmago nadgradijo.



V ženski elitni ligi se bo prva tekma odigrala ravno v Ljubljani, in to med istima kluboma kot na moški tekmi. Taborska Jama je uspela priti v Cerknici do prve prvoligaške točke, medtem ko je Ljubelj na krilih sester Mejač idealno odprl sezono. Vsekakor se obeta lepa in izenačena tekma. Impol se je odlično boril v Cluju, kjer mu je zmanjkalo malce sreče in devet kegljev, da bi si tam zagotovil napredovanje. Čeprav je letos spremenjen in tudi pomlajen, je Impol doma veliki favorit proti Radeljčankam. Calcit, ki se je imenitno znašel v Nemčiji, pa se bo tokrat predstavil doma, kjer bo gostil Cerkničanke in je seveda favorit. Zanimivo pa bo prav gotovo na notranjskem derbiju v Postojni, kamor prihajajo sosede iz Pivke. Postojnčanke so se v Nemčiji pokazale v kar dobri luči. Enako pa velja tudi za Pivčanke, ki so nastopale v Romuniji in je bil za njih to prvi tak nastop. Vloga favorita na tekmi pripada domačinkam, toda na takih tekmah odloča tudi še kaj drugega, ne samo kvaliteta. Celjanke, ki so trenutno na vrhu, gredo na tekmo na Koroško, kjer želijo podaljšati svoj niz neporaženosti. Na prvih dveh tekmah se je Celje izkazal z dobrima predstavama. Korošice, ki so novinke v ligi, imajo še vedno probleme s prilagajanjem na drugačen način tekmovanja.



Pari 3. kroga v 1. A ligah
Moški
Rudar – Proteus (13.00)
Triglav – Litija (14.00)
Taborska Jama – Ljubelj (15.30)
Konstruktor – Gorica (16.00)
Calcit – Hrastnik (17.00)


Ženske
Taborska Jama – Ljubelj (12.00)
Impol – Remoplast (13.00)
Proteus – Pivka (14.00)
Calcit – Brest (14.00)
Slovenj Gradec – Celje (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike