stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

bp
bp
0 26.09.2022 17:10:20

Čas in igrišče bosta povedala svoje

Predsednik ŽNK Olimpija Milan Mandarić
Nataša & Igor Kupljenik
Sezona v ženskem nogometu je v polnem razmahu in v vseh slovenskih klubih so popolnoma osredotočeni na treninge med tednom ter tekmovanja ob koncu tedna.

Članska ekipa ŽNK Olimpija je prejšnji konec tedna gostila primorske tekmice Primorje Gaia Naturelle, s katerimi so v Športnem parku Šiška odigrale lepo tekmo. Tokrat je glavni trener na klopi pustil nekaj standardnih igralk prve postave in dal možnost drugim, da pokažejo svoje znanje in pripravljenost. V prvem polčasu se je mreža gostij zatresla štirikrat, v drugem pa so domače dodale še sedem zadetkov. S šestimi zadetki je kraljevala lanska prva strelka lige in nova kapetanka Ana Milović, prva zadetka za zeleno-bele je prispevala novinka Lana Čolić, dvakrat je bila uspešna Manja Rogan, svoj premierni gol pa je dodala še druga novinka Tatiana Georgiou. Krstni nastop med članicami je dočakala mlada vratarka Nadin Ferk, prva vratarka pri kadetinjah Olimpije in tudi reprezentantka. Prvo priložnost v dresu Olimpije je dobila tudi Sara Adam in upravičila trenerjevo zaupanje.

Glavni trener Zlatko Gabor je bil s prikazanim zadovoljen: »Dekleta so se potrudila in rezultat tega je bila zaslužena visoka zmaga z 11:0. Videli smo lepo in kombinatorno igro ter veliko premišljenih akcij. Igrali smo po dogovorjenem sistemu in razlika je očitna. Čestitam dekletom.«

V prestopnem roku so vodilni v klub pripeljali šest novih igralk: grško reprezentantko Tatiano Georgiou, srbsko igralko Lano Čolić in Deboro Stella iz Italije; po dveletni odsotnosti z igrišč je k zmajčicam iz Radomelj prestopila Sara Adam, Maja Dimitrijević in Sara Makovec iz ekipe Pomurja pa sta prejšnji teden tudi uradno postali igralki ŽNK Olimpija in bosta premierno nastopili na nedeljski tekmi proti Ljubljani. Vodstvo kluba in strokovni štab sta z igralskim kadrom trenutno zadovoljna, čas in igrišče pa bosta pokazala, ali so bile odločitve pravilne.

Pretekli teden je trening članske ekipe v Športnem centru Stožice obiskal predsednik kluba Milan Mandarić ter se srečal s strokovnim vodstvom in igralkami. V kratkem nagovoru jih je pozdravil, izrazil popolno podporo in zaupanje v njihovo delo ter jim zaželel veliko sreče v nadaljevanju prvenstva. Skupaj s preostalimi člani upravnega odbora se trudijo, da bi zagotovili kar najboljše razmere za delo, hkrati pa so osredotočeni na prihodnost kluba, na razvoj, rast in tudi širitev dejavnosti.

Na igrišču pa niso bile uspešne le članice. Svoj niz neporaženosti nadaljujejo kadetinje, ki so na tekmi v Mariboru s 4:1 premagale vrstnice MB Tabor. Po treh krogih so z enakim številom točk kot prvouvrščene Radomlje na drugem mestu. Ta konec tedna so dekleta Olimpije prosta.

Deklice U-15 so na nedeljski tekmi na domačem igrišču morale priznati premoč ekipi Primorja. Njihova ekipa je z letošnjo sezono pomlajena in pomembno je, da vsaka tekma prinaša nove in dragocene izkušnje. Že jutri bodo imele novo priložnost, ko se bodo pomerile z ŽNK Radomlje.

Mlajše selekcije ŽNK Olimpije so številčno vse bolj popolnjene, kar vodi v reorganizacijo dela po selekcijah, saj je le tako mogoče zagotoviti kakovostno delo. Strokovni štab mladinske šole je v tem tednu okrepila Lili Sofija Balažic. Lili je nekdanja vratarka članske ekipe zmajčic, ki je morala svojo športno pot zaradi poškodbe prekiniti. Ljubezen do nogometa je bila prevelika, da bi ga popolnoma opustila, zato se je Lili podala v trenerske vode in opravila prvo stopnjo izobraževanja. Sprva bo delala z mlajšimi deklicami, skrbela pa bo tudi za vratarke. V klubu so izredno veseli, da s prenehanjem aktivnega igranja sodelovanje z igralko ni prekinjeno in ta ostane v klubu, saj je to znak dobrih in spoštljivih odnosov ter odličnega vzdušja v klubu. Prav tako v klubu spodbujajo izobraževanje igralk tako za trenerke kot za nogometne sodnice.

Galerija

Članki iz rubrike