nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 18.06.2022 10:47:07

Dahmen in Morikawa na vrhu po drugem dnevu

Američana Joel Dahmen in Collin Morikawa sta na vrhu po drugem dnevu odprtega prvenstva ZDA v golfu v Brooklinu v bližini Bostona. Oba sta pri petih udarcih pod parom igrišča, za sabo pa imata pred nadaljevanjem kopico zasledovalcev.

Morikawa, dvakratni zmagovalec največjih turnirjev oziroma majorjev in sedmi nosilec, ter Dahmen sta 36 lukenj zmogla s 135 udarci, enega več so doslej potrebovali Američani Beau Hossler, Aaron Wise in Hayden Buckley, Španec Jon Rahm, ki je drugi nosilec in tudi branilec naslova, ter Rory McIlroy s Severne Irske, ki je tretji nosilec.

Tem z dodatnim udarcem sledijo Američani Patrick Rodgers, Matthew NeSmith, Scottie Scheffler, ki je dobil letošnji masters in je prvi na lestvici, Nick Hardy in Brian Harman.

"Nihče si še ni pridobil posebne prednosti. Ampak veste kaj, trenutno sem res zadovoljen s svojo igro," je dejal Morikawa in dodal, da upa, da mu bo uspelo v tretjem dnevu narediti razliko do tekmecev.

"Sem v dobrem položaju in zelo zadovoljen z igro. To pa je tudi najpomembnejše," pa je dodal McIlroy, ki lovi svoj prvi naslov na majorjih po letu 2014.



"To je zelo dobro za golf, da smo najvišje rangirani igralci pri vrhu. To je zabavno za vse nas, ker si vsi želimo tekmovati proti najboljšim," je povedal Rahm.

Če so omenjeni zadovoljni, pa je manj šestkratni zmagovalec majorjev, Američan Phil Mickelson, ki je zgrešil rez in končal turnir, potem ko je za 36 lukenj potreboval 11 udarcev nad parom.

Pravico do nastopa imajo vsi golfisti, tudi tisti, ki jih je Zveza poklicnih golfistov (PGA) prejšnji teden izključila z lastnih tekmovanj zaradi sodelovanja s serijo LIV. Ta je blizu Londona organizirala premierni ekshibicijski turnir z bogatim nagradnim skladom.

Nagrade v Londonu v višini 25 milijonov dolarjev (24 milijonov evrov) so kar za dvakrat višje kot na turnirju v Brooklinu. Od teh, ki so se pridružili LIV, sta najboljša Dustin Johnson in Patrick Reed, ki sta pri +1.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike