volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(mb)
(mb)
0 13.06.2022 11:22:31

Ptujski turnir v footgolfu med 16 največjimi na svetu

Lanski udeleženci turnirja na Ptuju
Črtomir Goznik
Teden dni nas loči od začetka mednarodnega turnirja Slovenian Footgolf Open – Ptuj 2022, ki bo potekal na 18 luknjah Golf igrišča Ptuj. V Slovenijo prihajajo številna zveneča imena iz sveta footgolfa, prijavljenih je več kot 180 tekmovalcev iz 15 držav. Pestro dogajanje na Ptuju veliko pomeni tudi za uspešen začetek poletne sezone v najstarejšem slovenskem mestu.

V Footgolf zvezi Slovenije in Footgolf klubu Ptuj so ponosni, da lahko gostijo tekmovanje na tako visoki ravni. To, da je Ptuj v družbi krajev, kot so Peking, Orlando, Cancun, Le Mans, Antalya, Bratislava in Maastricht, je za slovenski footgolf veliko priznanje. Footgolf zveza Slovenije, ki je bila ustanovljena leta 2017, je z velikimi mednarodnimi turnirji v Bovcu in na Ptuju dokazala, da postajamo pomembna država v svetu footgolfa. Za turnir serije FIFG 500 se je ptujska ekipa pripravila s predstavitvijo, ki je prepričala ključne osebe na svetovni footgolf zvezi FIFG. Ptuj s čudovitim golf igriščem, ki leži v bližini mestnega jedra in bližnjih turističnih kapacitet, je idealna kombinacija za tovrstne dogodke. Številni tuji footgolfisti potujejo z družinami za več dni in to je zelo pomembno, saj Ptuj in Štajerska ponujata številna zanimiva doživetja.

Povabilo gledalcem na Golf igrišče Ptuj

V soboto in nedeljo si organizatorji želijo na Golf igrišče Ptuj povabiti Štajerce, da si ogledajo celotno dogajanje v sklopu tekmovanja. Poudarjajo, da je izjemno lep občutek, ko je igrišče polno footgolfistk in footgolfistov, ki v prvi vrsti tekmujejo sami s sabo, da presežejo svoj najboljši rezultat. Pestra mednarodna konkurenca daje turnirju tudi posebno energijo, tako na terenu kot na večernih dogodkih. Ti bodo letos na petkovem slavnostnem odprtju vnovič potekali v eminentnem Dominikancu, v soboto pa v priljubljeni gostilni Pri Roziki, kjer bodo lahko domačini in številni tujci uživali v slovenski kulinariki in vrhunskih vinih.

Ptuj bo prihodnji konec tedna poleg tradicionalnega polimaratona in kolesarske dirke po Sloveniji zagotovo izjemno športno obarvan, kar dokazuje, da imajo v Podravju izjemno radi šport in rekreacijo. Pogosto se sami niti ne zavedamo, v kakšnem naravnem in kulturnem nadstandardu živimo. To naj bo vabilo za obisk čim več domačinov, da spoznajo ta zanimivi šport, ki ga lahko vsak četrtek po 16. uri tudi rekreativno igrajo v sklopu Footgolf kluba Ptuj.

Neposredni prenos nedeljskih finalov na Šport TV

Pomemben korak v pravo smer je vsekakor neposreden prenos ptujskega turnirja na Šport TV, ki bo še povečal prepoznavnost športa po celotni Sloveniji. Pred tedni je potekal prvi živi prenos mednarodnega turnirja v Sloveniji iz Bovca. To je pomembno predvsem zaradi številnih tujcev, saj tako lahko dogajanje na Ptuju spremljajo v živo. Vsako leto je nekaj novosti in pomembno je, da znamo izkoristiti odličen geografski položaj Slovenije, kjer imamo v tem trenutku že kar pet destinacij za igro footgolfa. Poleg Ptuja in Bovca ga je mogoče igrati tudi v Radencih, Olimju in v Ljubljani. V fazi priprave je trenutno kompleks dvorca Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah, velika želja pa ostajata še Lipica in Brdo pri Kranju. S temi golf igrišči bi Slovenija postala velesila na področju footgolfa, saj bi ga lahko v vseh starostnih kategorijah na dokaj majhnem področju sorazmerno širili po celotni deželi na sončni strani Alp.

Vabljeni torej prihodnjo soboto in nedeljo na Golf igrišče Ptuj ter footgolf, ki vsebuje elemente nogometa in zelo zanimivih golf pravil, zaradi katerih je igra v čudovito urejeni naravi nadvse napeta in atraktivna. 

Galerija

Članki iz rubrike