nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Sport&Art Group M
Sport&Art Group M
0 10.06.2022 10:54:27

Ptujčan Dejan Novak najboljši Slovenec na Slovaškem

Dejan Novak s priznanjem za najboljšega igralca iz Slovenije
FZS
Na prvi letošnji najbolj točkovani tekmi v svetovnem pokalu v Evropi, Slovakia Open 2022 – Major FIFG 1000, kjer je nastopilo več kot 300 najboljših igralcev na svetu, so se Slovenci kar dobro odrezali.

Najboljši med njimi je bil Ptujčan Dejan Novak, ki je prejel tudi posebno priznanje za najboljšega slovenskega igralca na tem turnirju. Na njem so igrali najboljši svetovni footgolfisti in številni od njih bodo nastopili tudi naslednji teden na Ptuju, kjer nas čaka Slovenian Footgolf Open – Ptuj 2022.

Pet naših footgolfistov med prvih 100

Glede na to, da je bila to prva velika mednarodna preizkušnja za slovenske tekmovalce v Evropi, smo z doseženimi rezultati lahko zadovoljni. Državno prvenstvo se v Sloveniji še ni začelo, v drugih državah pa so že na polovici, tako da so imeli ti tekmovalci kar veliko prednost. Obe tekmovalni progi na Berlanakovem sta bili izredno težki in zahtevni, saj sta bili zanju potrebni maksimalna osredotočenost in kondicija. Med top 100 igralcev, ki so prejeli točke za svetovni pokal, so se uvrstili Dejan Novak – FG Ptuj (rezultat 0 – 40. mesto), Damijan Kaučič – FG Pomurje (rezultat +3 – 59. mesto), Ian Emeršič – FG Ptuj, ki je klub poškodbi dolgo držal priključek z najboljšimi, je končal na 71. mestu (rezultat +6), Nik Kolar – FG Pomurje (rezultat +8 – 81. mesto) in Dalen Simonič Dabič – FG Ptuj (rezultat +9 – 90. mesto).

"Izjemno naporna in težka tekma. Igrišče je bilo zahtevno in zelo raznoliko. Z rezultatom sem nekako zadovoljen, saj sem glede na izjemno konkurenco osnovni cilj izpolnil. Pozna se, da v nogah še nimamo pravega tekmovalnega ritma, saj se sezona pri nas praktično še ni začela. Zagotovo pa bo bolje že na Ptuju, ko nas čaka največji zalogaj pri nas, tekma Slovenian Footgolf Open 2022. Slovaška mi ostaja v lepem spominu," nam je po tekmi v Bratislavi zaupal naš najboljši posameznik, Ptujčan Dejan Novak.

Matjašič med deseterico

Pri seniorjih (+45) sta se z rezultatom +11 dva slovenska predstavnika uvrstila med trideseterico najboljših, 28. in 29. mesto sta si razdelila Milan Kristovič (FG Ptuj) in Peter Dirbek (FG Sport club M). Novinec na tekmovanjih Leon Šuntner (FG Sport club M) je osvojil 52. mesto (rezultat +25). Pri seniorjih 55+ je Nani Franc Matjašič (FG Sport club M) končal na solidnem osmem mestu z rezultatom +18 in samo tri točke zaostal za stopničkami. To mu je prineslo veliko točk in po tej tekmi se je tako že uvrstil med najboljšo deseterico na svetovni lestvici FIFG. "Izjemno naporno tekmovanje, to je bil moj prvi veliki turnir in glede na to sem z igro in rezultatom zadovoljen," je povedal član footgolf kluba iz Olimja Peter Dirnbek.

Madžar Bence Bacskai razred zase

V moški konkurenci je slavil Madžar Bence Bacskai, drugi je bil Čeh  Josef Nemec, tretji pa aktualni svetovni prvak, Anglež Benjamin Clarke. Pri ženskah je slavila Reberka Režna, pri seniorjih 45+ Nizozemec Michael Wilkes, pri seniorjih 55+ pa Nizozemec Klaas Wijers. Tridnevno maratonsko tekmovanje je zahtevalo izjemne napore, tako da ga je moralo kar nekaj tekmovalcev končati predčasno, med njimi tudi nekdanji svetovni prvak Matias Perrone in izvrstni Madžar Atila Kakrakas.

Ekipe Slovenije na Slovaškem
FG Pomurje: Nik Kolar, Damijan Kaučič, Mihael Wajs, Sandi Podgoršek, Gašper Marič
FG Sport club M: Leon Šuntner, Nani Franc Matjašič, Peter Dirnbek
FG Ptuj: Jure Pignar, Boštjan Pek, Iztok Ogrizek, Dejan Novak, Ian Emeršič, Damijan Turk, Dalen Dabič Simonič, Milan Kristovič
Galerija

Članki iz rubrike