pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 28.05.2022 18:30:41

Eva Sajko je z medaljo rešila čast Slovenije

Eva Sajko skupaj s prijateljico Jasmino Andjelković z bronom v sprintu
psno
V Elvi v Estoniji se je končalo 8. posamično SP v kegljanju. Za Slovence je bilo vsega konec že v osmini finala, Eva Sajko je slovensko čast rešila z bronom v sprintu.

Prvenstvo so odlično izpeljali domači Estonci, ki so dobili še nagrado v obliki zlata za svojo Otsovo, ki je pripravila največje pozitivno presenečenje prvenstva. Sicer so imeli organizatorji sredi prvenstva obilo težav z enim delom kegljišča. V zaključku pa je vse vendarle potekalo brez problemov.



Tržičanka Irena Mejač se je odlično držala in je imela celo možnosti, da užene kasnejšo svetovno prvakinjo, Nemko Anno Müller. V zadnji niz je ob izenačenih nizih odšla s prednostjo 11 kegljev, toda v zadnjem nizu ni zdržala pritiska. Pošle so ji moči in niz je končala pri le 116 kegljih in dvoboj izgubila 1:5:2,5 (584:608). Vseeno moramo biti z njenimi nastopi več kot zadovoljni. Vsekakor je Irena potencial, toda morala bo vložiti več časa v treninge, če želi biti še uspešnejša na mednarodni sceni.



Naš najmočnejši adut v Estoniji pa je bila Eva Sajko. Žal se njen dvoboj s Čehinjo Nicolo Tatouškovo ni začel po njenih notah. V zaključnih metih prvega niza je Mariborčanka slabo odprla na polno postavo in porabila kar nekaj krogel. To je izkoristila Nicola s tremi devetkami zapored in dobila niz s 188:143. Tudi v drugem nizu je napravila nekaj tehničnih napak in Čehinja je bila boljša s 154:144. Potem je Eva niti igre vzela v svoje roke in tretji miz zanesljivo dobila. Toda žal je bila razlika prevelika in izgubila je dvoboj z 1:3 (603:638). Eva je bila sicer naša najboljša ženska predstavnica in za prikazane igre si zasluži pohvalo. V maratonskem sprintu (zaradi okvare na delu kegljišča) je z bronom rešila slovensko čast v članskem delu prvenstva. Naš tretji predstavnik v osmini finala pa je bil Matej Lepej. Žal je bil praktično brez možnosti za uspeh proti Srbu Vilmošu Zavarku. Odigral je ponovno zelo dobro, saj je podrl zelo dobrih 645 kegljev. Toda zdaj tudi novi prvak jih je podrl še 50 več, brez kakšnega večjega naprezanja, saj ga je kmalu potem čakal dvoboj z aktualnim svetovnim rekorderjem, rojakom Čongorjem Baranjo.



Slovenske nastope na tem prvenstvu tako težko ocenimo kot uspešne, ker to niso bili. Potreben bo razmislek pri merodajnih na sami zvezi. Priprave v mlajših selekcijah so bile zelo dobre in tu smo imeli lepe uspehe, v članskem pogledu pa temu ni bilo tako. Nekateri naši uveljavljeni strokovnjaki so pred dobrim mesecem govorili, da ne bo nič dobrega, ker nimajo naši kandidati nobenih prijateljskih tekem, ki bi lahko dali boljši vpogled v pripravljenost. To se je izkazalo tudi v Estoniji.



V zaključku prvenstva smo videli še niz izvrstnih dvobojev in odličnih rezultatov. Omenimo samo četrtfinale pri moških, kjer je v nemškem obračunu Fritzmann ugnal Wilkeja s 714:679. S tem je prvi dosegel najboljši rezultat prvenstva in ugnal nasprotnika, ki je imel najboljši rezultat uvodnega dela. Florian Fritzmann je v polfinalu nato izgubil z Zavarkom s 683:690, s tem da je v zadnjem metu potreboval le en kegelj več, pa bi bil finalist. V polfinalu so imeli Nemci kar pet svojih igralcev, pa so prišli le do enega finala. V ženskem finalu je Müllerjeva premagala Romunko Hari s 3:1 (648:615), v moškem finalu pa Zavarko Hrvata Kujundžića s 3:1 (685:646). V kombinaciji je prvak Zavarko, pri dekletih pa Romunka Luminita Victoria Dogaru.



Izidi kombinacije
Ženske
1. L. V. Dogaru (Rom) 891
2. A. Müller (Nem) 881
3. J. S, Bachert (Nem) 864
6. E. Sajko 858
12. I. Mejač 838
21. P. Bizjak 800


Moški
1. V. Zavarko (Srb) 948
2. C. Wilke (Nem) 944
3. F. Fritzmann (Nem) 936
17. M. Lepej 878
19. D. Lavrič 873
Galerija

Članki iz rubrike