favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.05.2022 20:25:27

Amanda Zalar in Sara Rovtar svetovni prvakinji

V Estoniji sta tretji in četrti dan prinesla tri medalje. V petek pozno zvečer sta se brona razveselila Pivčanka Nataša Radič in Cerkničan Gašper Urbas v sprintu. V tandem dvojicah pa sta v soboto zvečer svetovni prvakinji postali Zalarjeva in Rovtarjeva
V Elvi v Estoniji se je nadaljevalo SP za mlajše članice. V mix dvojicah smo v konkurenci en par, Tino Mržljak in Žigo Požarja. V uvodnem krogu sta po dodatnih metih premagala dvojico iz Romunije. V četrtfinalu pa je za njiju sledil konec, saj je bila za njih premočna dvojica iz Srbije, Živanovič in Jevremovič. Omenjena Srba sta bila na koncu druga, zlato pa je odšlo v Avstrijo, bronasti odličji pa sta šli v Avstrijo in Romunijo.
Mnogo več veselja pa sta nam prinesla oba tekmovanja v sprintu. V obeh konkurencah smo imeli po tri predstavnike. Pri dekletih se je v osmini finala poslovila od nadaljevanja Ana Oder, po zmagi v prvem krogu. Žal je imela za nasprotnico Pivčanko Natašo Radič. V četrtfinalu pa je bilo konec tudi za Amando Zalar, ki je izgubil boj za medaljo s Hrvatico Imširovičevo. Vseeno pa je bilo veselje za katerega je poskrbela že omenjena Pivčanka Nataša Radič, ki je premagala na sosednjih stezah Madžarko Nemethovo. V polfinalu pa je Nataša naletela na odlično Nemko Zimmermannovo, s katero je izgubila, toda veselju ni bilo konca, saj je prišla do velikega brona. V moški konkurenci smo imeli ravno tako tri predstavnike v prvem krogu. V šestnajstini finala se je poslovil Dominik Petrovčič, saj je bil zanj usoden izvrstni Avstrijec Zatschkowitsch. Poslovil pa se je tudi Anej Kranjc, ki je po dodatnih metih moral stisniti roko Srbu Mateji Šakić. Zato pa je za odlično razpoloženje skrbel Cerkničan Gašper Urbas. Nanizal je tri zmage in to proti odličnemu Nemcu Barthu, Poljaku Nowaku in pa proti Romunu Laposiju. V polfinalu pa je bilo konec njegove poti, saj je bil zanj premočan že omenjeni Avstrijec Zatschkowitsch. Pri dekletih je šla zlata Imširovićevi, srebro Zimmermannovi in drugi bron Poljakinji Kobiorjevi. Pri fantih pa je šlo zlato v Avstrijo, srebro na Hrvaško in drugi bron v Nemčijo.
Sobota pa je bila namenjena tekmovanju v tandem dvojicam. Pri dekletih sta že na prvi stopnici končale Radičeva in Kunčičeva po dodatnih metih proti dvojici iz Italije. Izpadli sta tudi Odrova in Mržljakova in sicer proti paru iz Slovaške. Pri fantih pa sta na uvodu izpadla Požar in Urbas proti paru iz Romunije po dodatnih metih. V drugem krogu pa je bilo konec tudi za Požuna in Pašiča proti Brachtelu in Barthu, kakor tudi za Petrovčiča in Kastaneta, ki sta proti paru iz Avstrije izgubila po dodatnih metih. Zato pa sta vse razveseljevali Pivčanka Amanda Zalar in Tržičanka Sara Rovtar. Po zmagi nad dvojico iz Italije, sta nanizali še dve zmagi nad Slovakinjami. V polfinalu pa sta nadigrali še Nemki, Thiemovo in Gubitzovo. V velikem finalu pa ju je čakala še ena nemška dvojica. Proti Zimmermannovi in Ebertovi sta morali odigrati še dodatne mete, ki sta jih dobili s 56:48 in zasluženo postali novi svetovni prvakinji.

Sara in Amanda s trenerjem


Mlada Novomeščanka, ki nastopa za Pivko, Iris Zoran je odlično kegljala v zadnjem nastopu na SP U-23 in podrla 627 kegljev. Dolgo časa je vodila in šele v zadnji skupini jo je prehitela Nemka Luisa Ebert, ki je zaključila 643 kegljih. Bron je odšel v Nemčijo s Zimmermannovo (623). Mržljakova je bila šesta, Sara Rovtar dvanajsta. V kombinaciji je slavila Zimmermannova pred Ebertovo. Tretja je bila Slovakinja Vavrova. Mržljakova je bila peta, Zoranova sedma in Rovtarjeva petnajsta. Pri fantih je bil Anej Kranjc s 638 keglji sedmi. V kombinaciji je bil Mariborčan Kranjc enajsti. (sk)

Zm. Stopničke v tandem dvojicah


Cilj je osvojiti vsaj eno medaljo
Jutri se bo v Elvi v Estoniji začelo posamično SP v kegljanju v članski kategoriji. Slovenija bo imela pri dekletih šest svojih predstavnikov, pri fantih pa pet. Ženski selektor, Kamničan Franc Grubar, je v Estonijo pripeljal šest igralk. Marijo Ahačič Premrl, Majo Plavčak, Petro Pečovnik, Patricijo Bizjak, Ireno Mejač in Evo Sajko. Moški selektor pa je s seboj pripeljal Francija Veliščka, Mateja Lepeja, Gašperja Kraglja, Timija Jurančiča, Danijela Lavriča in pa Blaža Čerina. Prvi nastop po 64 igralcev in igralk bodo opravili jutri oziroma pojutrišnjem. V naslednji krog pa se bo uvrstilo po 32 igralcev. Od tu se bodo pomerili po teniškem sistemu na izpadanje. Najboljši po prvem nastopu bo prejel številko ena, najslabši, ki se bo še uvrstil naprej pa številko 32. To pa pomeni, da se bo ta igralec pomeril z najboljšim.
Cilj naših trenerjev je, da bi se v šestnajstino finala uvrstilo vsaj sedem ali osem igralcev. V kasnejšem delu pa je cilj, da bi se vsaj enemu ali eni uspelo prebiti do polfinala in s tem priti do odličja. Pred četrtfinalom prvenstva bo na sporedu tudi tekmovanje v mix dvojicah in pa v sprintu za moške in ženske. Najboljši posamični rezultat v sprintu pa bo štel tudi za kombinacijo.
Stane Kadunc

Članki iz rubrike