favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.05.2022 18:02:44

Slovenke svetovne podprvakinje

sk
Estonija je prvič gostitelj svetovnega kegljaškega prvenstva. Po treh zlatih medaljah Ponebška, so se prvi dan prvenstva izkazale mlade Slovenke, ki so po hudi borbi s Hrvaticami izborile srebro.


V Elvi v Estoniji, kjer je bil v začetku tedna svetovni posamični kegljaški pokal za mladince, kjer je blestel mladi Litijan, Vid Ponebšek s kar tremi zlatimi medaljami, se je začelo SP v kegljanju za mlajše člane. To je že 21. -to prvenstvo po vrsti v konkurenci igralcev do 23 let.

Zmag. oder dekleta


Prvi dan nastopov je bil kot vedno rezerviran tekmovanju v ekipni konkurenci deklet. Zastrašujoče so nastop odprle Nemke prek Biance Zimerrmann(653) in Luise Ebert (629), ki so bile lani v našem Kamniku močno razočarane po tem, ko so zaostala za Hrvaticami na drugem mestu. Ob tem so si nabrale lepo prednost po tretjini tekmovanje pred ostalimi reprezentancami, le Hrvatice so za njimi zaostajale le deset kegljev. Preostale Nemke pa so kasneje ohranile prednost pred ostalimi ekipami, ob tem, da so naše južne sosede slabše nadaljevale. Tako so Nemke popolnoma zasluženo in zanesljivo postale prvakinje. Trener naše reprezentance, Marino Kragelj, je vlogo prve igralke zaupal Kamničanki Tei Repnik. Čeprav ji igra na polno ni ravno najboljše stekla, je zaradi zelo dobrega čiščenja prišla do spodbudnih 574 kegljev, kar je pomenilo dobro osnovo za nadaljevanje. Za njo je nastopila članica Impola, Špela Kunčič, ki je zbrala še šest kegljev več. Morda bi jih imela še nekaj več, če si ne bi privoščila treh »ribic«. V direktno borbo za medalje pa nas je popeljala Črnomaljka Tina Mržljak, ki se je zaustavila pri izvrstnih 620 kegljih. Članici letošnjih državnih ekipnih prvakinj, Proteusa iz Postojne, je odlično stekla tudi igra na polno. Po zelo dobrih nastopih Tržičanke Sare Rovtar (594) in Novomeščanke Iris Zoran (588) so naše krenile s tretjega mesta ob nastopu naše zadnje igralke, Nataše Radič. Naš zaostanek za Hrvaticami, ki so bile pred nami pa je bil le 25 kegljev. Nemke pa tako ali tako niso bile več ulovljive. Pivčanka je počasi zmanjševala zaostanek za sosedami, obenem pa je zanesljivo odbijala napade Srbkinje Renate Bodo in pa tudi Čehinje Barbore Pychove, ki je bila sicer vseskozi v malenkostni prednosti pred našo igralko. Zadnji meti so prinesli tudi končno odločitev o drugem mestu. Naša Nataša je Hrvatico Tamaro Sinkovič nadigrala predvsem v igri na čiščenje. Na koncu je Radičeva pristala pri 587 kegljih, medtem ko je Hrvatica podrla le 560 kegljev. Ob zadnjem metu naše Pivčanke tribune, kjer so bili naši igralci in igralke, zavriskale od veselja, saj so si dekleta prislužile srebro in to z dvema kegljema viška proti našim sosedam. S tem srebrom so celo presegle svoj cilj, saj so si želele vsaj brona, po tem ko so lani pristale na četrtem mestu v Kamniku. Sedaj pa so naša dekleta svetovne podprvakinje.
Čestitke gredo vsem dekletom in pa tudi trenerju Marinu Kraglju, ki je ob asistenci Denisa Čenanoviča odlično vodil ekipo.
Drugi dan je namenjen moški ekipni konkurenci, kjer Slovenija brani naslov podprvakov iz našega Kranja, ko so malce nesrečno le za dva keglja zaostali za Nemci.
Končni vrstni red:
1. Nemčija – 3650
2. Slovenija – 3543
3. Hrvaška – 3541
4. Češka – 3527
5. Srbija – 3523
6. Avstrija – 3490
7. Madžarska – 3476
8. Poljska – 3466
9. Slovaška – 3444
10. Romunija - 3398

Članki iz rubrike