Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.04.2022 20:31:01

Memorial Silvane Belcijan v Ljubljani

Igralke in igralci Taborske Jame vabijo na memorial Silvane Belcijan in na obisk velikih imen svetovnega kegljanja.
psno
Turnir prehaja v zaključno fazo. Sobotno popoldne bo vrhunsko. Ob najboljših igralcih Taborske Jame bodo nastopili tudi svetovni super zvezdniki, Vilmoš Zvarko in Csongor Baranj iz Srbije ter Madžar Tamas Kiss.

Minilo je že tri leta, kar je naš svet zapustila naša izvrstna reprezentantka Silvana Belcijan. Pred osemnajstimi leti je v Romuniji postala tudi svetovna prvakinja v dvojicah skupaj z Biserko Petak iz Celja. To je bilo zadnje svetovno prvenstvo, na katerem so ženske igrale na 100 metov mešano. (dvakrat 25 polno in 25 metov čiščenje), zato sta se omenjeni igralki zapisali v zgodovino kot zadnji prvakinji.



V klubu Taborske Jame, ki je letos doživel zgodovinski uspeh, saj sta se obe udarni ekipi prebili med elito, so se že pred dvema letoma odločili za organizacijo memorialnega turnirja v spomin Silvane Belcijan, ki je igralsko kariero zaključila ravno v tem klubu. Žal pa je to organizacijo »pojedel« koronavirus, kakor tudi lani. No, v tretje gre rado, je bila deviza jamarjev. Turnir, ki ima mednarodno oznako in poteka v obeh konkurencah, tako v moški kot v ženski, se že pospešeno odvija na kegljišču Staničeva za Bežigradom v Ljubljani. (Mimogrede. V prihodnjem tednu je še nekaj prostih mest in zamudniki se lahko v miru prijavijo!). Vrhunec programa bo v soboto ob dvanajsti uri. Po skoraj 40 letih in svetovnem prvenstvu 1984 v dvorani Tivoli bo Ljubljana doživela vrhunsko kegljanje. Nastopili bodo trije igralci, ki sicer spadajo med najboljše na svetu. Prvi je aktualni svetovni prvak, Srb Vilmoš Zavarko, ki se ponaša z neuradno najboljšim rezultatom na svetu, ki znaša kar 771 podrtih kegljev in ga je dosegel na Madžarskem. Sicer pa si Vili, kot ga kličejo vsi, in ki trenutno igra v Italiji, lasti tudi z največje število nastopov, v katerih je premagal magično mejo 700 kegljev. Poleg njega bo nastopil še en izvrsten Srb, ki je s svojo reprezentanco svetovni ekipni prvak. To je Csongor Baranj, katerega vsi kličejo kratko Čongi. Lani je na SP na Poljskem podrl kar 738 kegljev in je tako lastnik uradnega svetovnega rekorda. Tretji izvrstni povabljenec pa prihaja iz sosednje Madžarske. Tamas Kiss je leta 2014 v Brnu na Češkem postal svetovni prvak in bil s 734 keglji kar sedem let svetovni uradni rekorder. Omenjeni Tamas je sicer soigralec Zavarka v Italiji.



Z omenjeno trojko bodo igrali najboljši igralci domačega kluba organizatorja, reprezentant Jure Starman, Andrej Lahovec in pa po vsej verjetnosti tudi mladi Primož Kastaneto, sicer junak lanskega mladinskega SP ter prvenstva za mlajše člane v Kranju. Vsekakor se Ljubljančanom jutri opoldne obeta vrhunsko kegljanje, ki bo vredno ogleda in pa seveda navijanja.

Galerija

Članki iz rubrike