zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(sm)
(sm)
0 23.02.2022 11:20:35

Škofjeločani blestijo doma, Slovenci pa v serie A

Damjan Sofronievski in Tadej Premru (Trata)
BZS
Čeprav je bil na tekmovalnem koledarju predviden prost konec tedna, so slovenski superligaši odigrali številne zaostale tekme. V polnem pogonu in odlični formi so slovenski balinarji v italijanski serie A.

Po sobotnih in nedeljskih superligaških obračunih je vrh lestvice prevzela škofjeloška Trata, ki je v domači dvorani ugnala sežansko Skalo, Ilirska Bistrica pa se je z dvema zmagama utrdila na tretjem mestu.



Trata ponovno na vrhu

Iz dneva v dan je pogled na superligaško lestvico bolj pregleden, saj je vse manj ekip z zaostalimi tekmami. Balinarji Trate iz Škofje Loke so po nekaj tednih ponovno zavzeli vrh lestvice, saj so bili v soboto popoldne uspešnejši od gostov iz Sežane in tako prehiteli kobjeglavski Agrochem Hrast, ki ima obenem odigrano tekmo več. Še neporaženi Gorenjci so goste s Krasa nadigrali v vseh balinarskih prvinah, domači voz pa so na poti do desete zmage v sezoni povlekli Miha Tomše, Damjan Sofronievski in Damjan Urbančič. Pri gostih je bil še najbolj razpoložen Matija Povh, a Skala preprosto še ni formi, ki bi ji zagotavljala mirno plovbo do mesta na marčevskem zaključnem turnirju najboljše četverice.



Bistričanom dve zmagi in poraz

Zelo naporen teden je za Ilirsko Bistrico, ki je odigrala kar tri zaostale dvoboje. Bistričani so v torek gostovali v Kopru in v zelo pomembnem dvoboju klonili pred domačo Marjetico, ki je v klasičnih igrah izkoristila prednost domačega igrišča. Po začetnem izenačenju 4:4 so gostje v tehničnih disciplinah pričakovano dominirali in pobegnili na visokih 6:12, a se Koprčani niso predali. V zaključku tekme so osvojili vseh osem točk, piko na i pa je v igri posamezno ob izteku igralnega časa postavil Dejan Korošec. V soboto je Ilirska Bistrica gostila Velenje Premogovnik in vpisala pričakovano visoko zmago, ob kateri sta zablestela Martin Zdauc z 49 zadetki v hitrostnem zbijanju in Igor Istenič s 27 točkami v igri v krog. Že v nedeljo je Bistričane čakal še sosedski derbi z Zabičami, ki favoriziranim domačinom niso nudile resnejšega odpora, tako da si je Ilirska Bistrica z novo zmago zagotovila udobnejšo prednost pred tekmeci za tretje mesto.



Začenjajo tudi mladi

Sobota bo postregla s 16. superligaškim krogom, še pred tem se bosta v četrtek pomerila Zabiče in Skala. Med tednom bosta odigrani tudi zaostali tekmi v ligi U-14, Krim Zmajčki – Košana in Krim Zmajčki – ŠB Korte Izola.


Slovenci v serie A na vrhunski ravni

Tudi v letošnji sezoni najboljši italijanski klubi koristijo usluge vrhunskih slovenskih balinarjev. Po petih odigranih krogih vrh lestvice zaseda BRB Ivrea na čelu z Alešem Borčnikom, ki briljira v hitrostnem in štafetnem zbijanju, in Anžetom Petričem, ki za zdaj uspešno izkorišča ponujene priložnosti v »brzincu«. Drugo mesto trenutno zaseda La Perosina z Juretom Kozjekom in Davorjem Janžičem, nekaj odličnih predstav pa sta prikazala tudi Jasmin Čaušević v dresu četrtouvrščenega Mareneseja in Dejan Tonejc s trenutno šesto Novento. 



Galerija

Članki iz rubrike