Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
22.02.2022 12:30:47
Deli članek:

Slovenci bodo ligo narodov začeli proti ZDA

Profimedia

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo tekmovanje v ligi narodov začela s tekmo proti ameriški reprezentanci, so danes sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. Prizorišče tekme pa bo Brazilija, kjer bo potekal uvodni turnir tega tekmovanja.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je decembra predstavila nekoliko spremenjen format tekmovanja in organizatorje šestih turnirjev lige narodov, v kateri bo znova nastopilo najboljših 16 reprezentanc sveta. Zdaj je znan še razpored tekem.

Na uvodnem turnirju v Brasilii se bodo Slovenci kot šesti nosilci tekmovanja najprej pomerili z izbrano vrsto ZDA, nato gostitelji Brazilci, tretjeuvrščeno reprezentanco na svetovni lestvici Rusijo in Avstralijo. Prvi turnir bo med 7. in 12. junijem. V brazilski prestolnici bodo igrali še Japonska, Iran in Nizozemska, istočasno pa bo v Ottawi potekal drugi turnir s Poljsko, Francijo, Srbijo, Argentino, Italijo, Kanado, Nemčijo in Bolgarijo.

Odbojkarska karavana se bo nato preselila na Filipine in v Bolgarijo. Slovenci bodo igrali v Quezon Cityju, kjer jih med 21. do 26. junijem čakajo Nizozemska, Argentina, Italija in Japonska. Druga skupina bo takrat igrala v Sofiji.

Za konec prvega dela tekmovanja pa Slovence čaka še nastop na turnirju v ruski Ufi, ki je kot prirediteljica zamenjala Kemerovo. Na turnirju, ki bo od 5. do 10. julija, se bodo merili s Srbijo in Poljsko, zatem pa še z Iranom in Bolgarijo. Druga skupina bo takrat igrala v Osaki.

Najboljših osem reprezentanc se bo uvrstilo na zaključni turnir, ki bo predvidoma v Italiji od 20. do 24. julija.