1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 04.02.2022 17:35:46

Bo Triglav na derbiju praktično potrdil naslov prvaka?

Maša Miklavec je trenutno tretja igralka v 1. A ligi za ženske in s tem glavni temelj Postojnčank za tekmo proti Celjankam.
psno
Bo derbi v Kranju že prinesel odločitev o prvaku? Boj za obstanek v Novi Gorici. Lahko Cerkničanke pripravijo še eno presenečenje? V Tržiču koronavirus odnesel obe tekmi.

Derbi kroga bo v Kranju, kjer se bosta srečali obe vodilni ekipi. V vlogi domačina je Triglav, ki ima štiri točke prednosti pred Konstruktorjem. Mariborčani nujno potrebujejo zmago, če še želijo ostati v boju za naslov. V nasprotnem primeru jih čaka le boj za drugo mesto. V primeru zmage bodo Kranjčani praktično prvaki, glede na spomladanske izide pa so veliki favoriti.



Tekma v Kamniku je pomembna v boju za mesta v Evropi. Rudar nujno potrebuje zmago, sicer bodo odpisani iz tega boja. Po drugi strani Calcit po dveh porazih nujno rabi točke za umiritev strasti v ekipi. V Novi Gorici se bosta srečala Gorica in Ograjca, ki se nahajata v boju za obstanek. Z morebitno zmago Ograjce bi bili Goričani že odpisani, v nasprotnem primeru pa bo boj napet do zaključka lige. Proteus ima tokrat na sporedu malce težji trening s Konjičani, ki so z mislimi že v naslednji sezoni. Koronavirus pa še naprej nagaja. V Tržiču so morali odpovedati obe tekmi. Najprej pomembno tekmo za tretje mesto v ženski ligi med Ljubeljem in Impolom, potem pa še moško tekmo med Tržičani in Litijo. Tudi ta tekma bi bila pomembna v boju za Evropo.



V ženski elitni ligi se obeta zanimiva tekma v Kamniku, kamor po dveh zaporednih zmagah prihaja prerojeni Brest. Še posebej je odmevala zmaga v Postojni, kjer so prizadejali prvi poraz Proteusu. Gostovanja se še dodatno veseli Cerkničanka Špela Bečaj, ki je pred tednom za kar 30 kegljev popravila svoj osebni rekord (zdaj 582). Igralke Calcita so sicer trenutno na vrhu lestvice skupaj s Proteusom, zato si kakšnega neuspeha v boju za prvi naslov prvakinj sploh ne smejo privoščiti. Postojnčanke so velike favoritinje na domačih tleh proti Celjankam. Pomembno srečanje pa bo v Mariboru, kjer trenutno zadnjeuvrščeni Miklavž gosti sosede na lestvici Remoplast. Za domačinke je zmaga obvezna, sicer se bodo znašle nad prepadom, imenovanim 1. B liga. Radeljčanke bi si z morebitnim uspehom praktično že zagotovile obstanek v družbi najboljših.



1. A liga moški, 13. krog
Triglav – Konstruktor (14.00)
Gorica – Ograjca (16.00)
Calcit – Rudar (17.00)
Proteus – Konjice (17.30)
Ljubelj – Litija preloženo


1. A liga ženske, 13. krog
Miklavž – Remoplast (13.30)
Proteus – Celje (13.30)
Calcit – Brest (14.00)
Ljubelj – Impol preloženo
Pivka – prosta
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike