Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.01.2022 19:15:23

KAKŠNA ŠKODA! Finci zamrznili slovenske SANJE O ČETRTFINALU!

Profimedia
Slovenska futsalska reprezentanca je v Amsterdamu v 3. krogu evropskega prvenstva na Nizozemskem izgubila proti Finski z 1:2 (0:0) in ostala brez četrtfinala. Vanj se je iz skupine B ob Finski uvrstil še Kazahstan, ki je na drugi tekmi v Groningenu ugnal Italijo s 4:1 (2:1).

* Dvorana Ziggo Dome, sodnika: Pelissier in Chaix (oba Francija).
* Strelci: 0:1 Jyrkiäinen (33.), 0:2 Savolainen (35.), 1:2 Hozjan (38.).
* Slovenija: Berzelak, Turk, Totošković, Osredkar, Hozjan, Lovrenčič, Kovačič, Vesel, Bukovec, Fetić, Duščak, Čeh, Fideršek, Čujec.
* Finska: Savolainen, Autio, Kytölä, Hosio, Alamikkotervo, Koivumäki, Pikkarainen, Jyrkiäinen, Junno, Korsunov, Lintula, Korpela, Pöyliö, Vanha.
* Rumena kartona: Duščak; Korpela.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je v tekmo s Finci vstopila z jasnim ciljem. Zmaga (oziroma tudi neodločen izid ob zmagi Kazahstana na drugi tekmi) bi ji namreč zagotovila četrtfinale, tretji po 2014 in 2018. Na drugi strani je Finska morala zmagati, obenem pa računati na to, da na drugi tekmi ne bi zmagala Italija.

Selektor Slovenije Tomi Horvat je pred tekmo opozarjal na to, da tekmecem ne smejo dopustiti protinapadov, medtem ko je selektor Finske Mićo Martić poudaril, da je prav Slovenija v prvih dveh krogih pokazala najboljšo igro v skupini.

Na koncu se je izšlo po finskih željah, v čvrsti in ne posebej privlačni predstavi so kljub manjšemu številu strelov (25-38) debitanti s severa Evrope prišli do zmage in preboja med osmerico, kjer sta bili iz drugih skupin že pred tem Rusija in Gruzija.



Finsko in Kazahstan četrtfinalna obračuna čakata v ponedeljek, tekmeca pa bosta znana po današnjih obračunih v skupini A med branilko naslova Portugalsko in Ukrajino ter Nizozemsko in Srbijo.

Finska in slovenska ekipa sta tekmo začeli dokaj previdno, priigrali sta si sicer nekaj priložnosti, a vendarle nista bili posebej nevarni za enega ali drugega vratarja. Ob ne posebej "tekoči" igri se je prvi polčas končal brez golov, kar se je zgodilo prvič na tekmah tega EP.

Finci so dokaj agresivno začeli drugi polčas, že po dobri minuti je Nejc Hozjan preprečil veselje tekmecev po "izletu" vratarja Nejca Berzelaka, ki je pred tem dobro ustavil strel od daleč Henrija Alamikkoterva.

Pozneje pa je tudi Slovenija postala nevarnejša, med drugim je Igor Osredkar v 25. minuti streljal preveč po sredini iz ugodnega položaja. Toda v 33. minuti so debitanti na evropskih prvenstvih povedli. Po strelu od daleč je nato Juhana Jyrkiäinen žogo s telesom usmeril v mrežo.

Slovenska vrsta je takoj zatem poskusila z igro brez vratarja, kar ji ob prepočasnem kroženju žoge ni prineslo želenega, še več, finski vratar Juha-Matti Savolainen je to izkoristil in zadel iz svojega kazenskega prostora za 2:0.

Dve minuti pred koncem je Sloveniji novo upanje prinesel Nejc Hozjan, ko je zadel z nizkim strelom s približno devetih metrov za 1:2. Pozneje so Slovenci spet zaigrali brez vratarja, toda Fincem se je uspelo obraniti.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike