Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 14.01.2022 21:02:17

Kranjčani gostijo neugodne Postojnčane

Derbi uvodnega kroga spomladanskega dela prvenstva bo v Kranju, kjer se bodo pomerili igralci Triglava in Proteusa.
psno
Vodilni Triglav na uvodu gosti Proteus. Vroči tekmi se obetata v Trbovljah in v Ljubljani, kakor tudi pri dekletih v Cerknici. Prestopni rok ni prinesel omembe vrednih sprememb. Jih bo morda covid-19?

Začenja se drugi del prvenstva v vseh državnih kegljaških ligah. Glede na trenutno zdravstveno situacijo v Sloveniji bo večina klubov imela kar dosti problemov, še posebej v tistih sredinah, ki imajo manjše število igralcev ali igralk. K sreči pa je klubom šla nasproti Tekmovalna komisija. Ta je sprejela sklep, da lahko klub, če je tekma v soboto, do šestih zvečer v petek zaprosi preložitev tekme, vendar le v primeru dveh obolelih igralcev, oziroma dveh igralcev, ki sta dobila uradni sklep o karanteni. V vsakem primeru odloča TK in se ne klubi morejo dogovarjati med seboj. Pogoj je, da sta ali so dotični igralci odigrali vsaj dve tekmi za svojo ekipo v jesenskem delu.


Prvi krog nadaljevanja tokrat ponuja derbi v Kranju. Vprašanje pa je, če lahko Proteus ogrozi Triglav, ki je bil na zadnjih tekmah izvrsten, pa čeprav še ni odigral tekme z udarno ekipo. Zelo zanimiva srečanja se nam ponujajo tudi v Ljubljani in Trbovljah. Pri Ograjci, ki je imela jeseni kar nekaj problemov z zdravjem, gostujejo Litijani, katerim je v zadnjih tekmah prvega dela malce pošla sapa. Izvrstna tekma pa se obeta v Trbovljah, kamor prihajajo Tržičani. Obe ekipi imata trenutno po deset točk in se nahajata v boju za Evropo. Lažje delo bo imel Calcit, ki doma gosti Gorico. V Mariboru je domači Konstruktor velik favorit proti sosedom iz Slovenskih Konjic.


Pri ženskah bo zanimivo predvsem v Cerknici, kjer bo domači Brest gostil Tržičanke. Domačinke krvavo potrebujejo točke, saj so prvi del zaključile na zadnjem mestu. Tudi Ljubelj, ki je trenutno na mestih, ki vodijo v Evropo, pa seveda potrebuje točke. Eden najmlajših ženskih klubov v elitni ligi, Pivka, pa bo tokrat prvič sploh v vlogi favorita proti nekdaj velikemu Celju. Kamničanke bodo tokrat imele malce težji trening proti letos zelo oslabljenem Miklavžu, Impol pa se odpravlja na malce težje gostovanje v Radlje.


V zadnjem času je bil na sporedu mini prestopni rok. Med A ligaši je do sprememb prišlo le v Tržiču, kamor sta prišla Maja Zupanc iz Triglava in veteran Darko Bizjak iz Pivke. Dve okrepitvi pa so dobile tudi Radeljčanke, ki so v svoje vrste pripeljale Viktorijo Ribič iz Ruš in Jasmino Erjavec, sicer pomočnico selektorja za mladinke, ki je prišla iz Ceršaka. Nekaj sprememb je bilo v nižjih ligah. Predvsem so bili dejavni v Trebnjem, kjer so vrnili dve svoji igralki Jasmino Mišič iz Triglava in Katjo Šribar iz Brežic. Zelo pomembno okrepitev pa je pripeljal novomeški Vodnjak, ki je vodilni v tretji ligi zahod. Zanj bo zaigral izvrstni Marko Mojmir Bortek, ki je vrsto let igral v tujini, izvrsten igralec pa je bil že v zlatih časih Triglava pred dobrima dvema desetletjema.


1. A liga moški, 10. krog
Triglav – Proteus (14.00)
Konstruktor – Konjice (16.00)
Ograjca – Litija (17.00)
Rudar – Ljubelj (17.00)
Calcit – Gorica (17.00)

1. A liga ženske, 10. krog
Pivka – Celje (13.00)
Brest – Ljubelj (14.00)
Calcit – Miklavž (14.00)
Remoplast – Impol (17.00)
Proteus – prost

Zapustil nas je Vinko Janša

Pred dobrim letom in pol smo se poslovili od nekdanje izvrstne reprezentantke Anke Janša, ki se je zelo odlikovala pred okoli pol stoletja na svetovnih prvenstvih. Zdaj se je poslovil še njen brat Vinko, ki je bil dolga leta izvrsten igralec in bil na robu jugoslovanske reprezentance. Žal je bila takrat prevelika konkurenca predvsem v Sloveniji (Steržaj, Grom in drugi) in mu ni uspelo storiti še zadnjega koraka. Kasneje pa bil odličen trener in v Ljubljani ustvaril kar veliko igralcev. Nekateri so prišli tudi do reprezentance. Vse do zadnjega pa je bil redni obiskovalec ljubljanskih kegljišč in tekem ter pomagal z nasveti.



Tudi z naše strani želimo njegovim najožjim sorodnikom globoko sožalje.

Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike