Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

Alfi Nipič Odkrito.si

EKSKLUZIVNO: Alfi Nipič: "Tega ne privoščim ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

(gu)
(gu)
0 25.11.2021 10:32:39

Golf: Za lep zaključek

Pia Babnik
Profimedia
Najboljših 72 golfistk evropske serije od danes do nedelje na jugu Španije čaka finale sezone.

Eno od osrednjih vlog bo imela 17-letna Pia Babnik, ki že v drugi sezoni med profesionalnimi igralkami kroji vrh v skupni razvrstitvi. Pred turnirjem Race to Costa del Sol je na skupno drugem mestu. Mlada Ljubljančanka, ki je letos dvakrat zmagala na evropski turneji in nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu, na prvo mesto ne more več, saj je to že nekaj časa rezervirano za 18-letno Tajko Atajo Titikul, nižje od četrtega pa tudi ne more. Zmagovalka sezone bo za nagrado dobila 125.000 evrov, drugouvrščeni pripada 75.000 evrov, tretji pa 50.000.

Babnikova, ki na svetovni lestvici zaseda 107. mesto, je poleg zmag na turnirju Jabra na začetku julija in Aramco v Džedi pred desetimi dnevi dosegla še šest uvrstitev med prvih deset. S turnirskimi nagradami je letos zaslužila nekaj več kot 142.000 evrov. "Ne glede na rezultat zaključnega turnirja sem s sezono super zadovoljna, zato bom lahko ta teden nastopila povsem razbremenjeno. Tako kot pred vsakim turnirjem razmišljam, kako dati vse od sebe in doseči najboljši rezultat," je razmišljala Pia.

Zaključni turnir bo imel nagradni sklad 600.000 evrov. Zmagovalka bo dobila 90.000 evrov, drugouvrščena polovico te vsote, glede na to, da turnir nima reza, pa bo denarno nagrajenih vseh 72 igralk. Prvih pet v skupnem seštevku bo prejelo tudi vabilo v kvalifikacije za ameriško turnejo LPGA, ki pa ga Babnikova ne bo izkoristila, saj namerava še vsaj eno leto nastopati v Evropi in zaključiti srednjo šolo. 

Članki iz rubrike