Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.11.2021 19:55:54

Jorgić ni zdržal kitajskih napadov

Profimedia
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je nastope na drugem turnirju svetovne serije končal v polfinalu. Hrastničan, edini polfinalist, ki ni prihajal iz Kitajske, na koncu ni zdržal napadov predstavnikov največje namiznoteniške sile, zaustavil ga je 17. igralec sveta Wang Chuqin. Zmagal je s 4:1 (8, -10, 5, 4, 10).

Jorgić, 23. igralec sveta in četrtfinalist olimpijskih iger, proti mlademu Kitajcu ni imel možnosti, a je lahko zadovoljen s tem, kar je v Laškem pokazal. Izpolnil je svoj cilj, bil edini Evropejec v polfinalu, v četrtfinalu pa tudi premagal kitajskega igralca Zhou Qihaoja.

Ugnal ga je drugič v karieri, v prvem medsebojnem dvoboju marca lani v Dohi je zmagal s 4:2. Tokrat sta igralca, med katerima je na svetovni lestvici točno sto mest, igrala na tri dobljene nize, slovenski as pa je bil blizu poraza.


Zaostajal je z 1:2 v nizih, v četrtem tudi s 3:7, a se še pravočasno zbral, dobil šest točk zapovrstjo, si priboril psihološko prednost in jo tudi izkoristil.

V polfinalu pa novega preobrata ni zmogel. Po zaostanku 1:3 v nizih je sicer v četrtem izničil zaostanek 3:6, prišel do zaključne žoge, toda nato z nekaj smole izgubil tri zaporedne točke ter moral tekmecu čestitati.

Jorgić je edini slovenski predstavnik v zaključnih dvobojih.

Članki iz rubrike