kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 01.10.2021 22:37:59

Triglav po šoku prihaja v Maribor

Ljubljančan Aleksander Šparemblek se trenutno nahaja v zelo dobri formi in bo pomemben adut Ograjce.
psno
Četrti krog bo v znamenju velikega derbija v dvorani Tabor. Zanimiva srečanja se obetajo v Ljubljani, Litiji in Trbovljah. V ženski elitni ligi izstopa tekma v Slovenski Bistrici.

V četrtem krogu nas čaka veliki derbi obeh glavnih kandidatov za naslov prvaka. V Mariboru na kegljišče Tabor prihaja Triglav iz Kranja, ki je po imenih prvi favorit prvenstva. Toda tudi Konstruktor ima svoje adute v rokavu. Toda letošnje prvenstvo se je začelo zelo presenetljivo. Calcit, ki je sicer bil na širšem spisku favoritov za visok plasma, je najprej šokiral Konstruktor in to sredi Maribora, teden dni kasneje pa je v črno zavil še Triglav. Tako je tokratni derbi zelo pomemben za oba nasprotnika. Oba imata v rokah svoje adute, motivacija pa tokrat sploh ni sporna. Zanimivo bo videti, kako se bo na prvem gostovanju v Mariboru po prestopu iz Konstruktorja odzval reprezentant Aleš Blaž.



Vodilni Calcit odhaja na težko gostovanje v Trbovlje, kjer jih čaka zelo motivirani Rudar, ki je v prvih treh krogih kar malce presenečal z visokimi ekipnimi rezultati. Zelo zanimiva tekma pa se obeta v Ljubljani, kjer gostujejo Goričani z letos zelo razpoloženim Ljubljančanom Primožem Gostinčarjem. Pa tudi v Litiji se obeta zelo izenačena tekma. Tržičani so po začetnih težavah z boleznimi počasi le kompletirali ekipo, ki je sposobna tudi velikih rezultatov. Le v Slovenskih Konjicah je favorit srečanja znan. To so Postojnčani, ki so trenutno mnogo kvalitetnejši od Konjičanov.



Pri ženskah pa bo v ospredju tekma v Slovenski Bistrici, kjer se bosta srečali vodilni ekipi, domači Impol in Ljubelj iz Tržiča. Ta tekma bo že manjši pokazatelj, katera od obeh ekip lahko realno upa tudi na naslov prvakinj. Hud boj pa se obeta na tekmi v Radljah, kjer si bosta nasproti stali ekipi iz začelja, Remoplast in Miklavž. Kot so pokazali uvodni trije krogi, obe ekipi skupaj s Celjem spadata trenutno med najslabše ekipe v ligi. Postojnčanke prihajajo v Celje prvič v vlogi favoritinj in vse kar bo manj od visoke zmage Proteusa, bo seveda presenečenje. Veliko več pa si lahko obetamo od tekme v Cerknici, kjer gostujejo igralke Calcita. Kamničanke so glede na prikazane igre v dosedanjem toku favoritinje, toda forma Bresta se počasi dviguje in bodo prav gotovo dober tekmec Calcitu.



Po tem krogu pa nas čaka enomesečni odmor. Najprej zaradi mednarodnih pokalov, potem pa sledijo zaključne priprave na SP in potem samo prvenstvo na Poljskem.



1. A liga moški, 4. krog
Konjice – Proteus (14.00)
Konstruktor – Triglav (16.00)
Rudar – Calcit (17.00)
Ograjca – Gorica (17.00)
Litija – Ljubelj (17.30)


1. A liga ženske, 4. krog
Impol – Ljubelj (13.00)
Brest – Calcit (14.00)
Celje – Proteus (15.00)
Remoplast – Miklavž (17.00)
Pivka – prosta





Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike