Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 01.10.2021 11:39:54

Šampionska telovadnica Slobodana Andjelića

Slobodan Andjelić s svojimi boksarji
arhiv BK Tivoli
Boksarski klub Tivoli je bil ustanovljen leta 2013 in je tesno povezan s prepoznavnim boksarskim trenerjem Slobodanom Andjelićem, rojenim v Črni gori, ki je v svoji 50-letni trenerski karieri sodeloval s številnimi borkami in borci. Številni laskavi boksarski naslovi so plod dolgotrajnega dela, prepletenega z izkušnjami, ki jih ima zelo malo svetovnih boksarskih trenerjev. Pred dnevi je postal tudi novi selektor slovenske boksarske reprezentance.

Trener z mednarodnimi izkušnjami pravi, da je deloval že po vseh kontinentih. Šolal se je v Beogradu, kjer je tudi diplomiral. Več kot 14 let je treniral na Reki, ki je bila svoj čas pojem boksa v tem delu Evrope. V zelo lepem spominu ima nekdanje trenutke z Željkom Mavrovićem, Dejanom Zavcem, zdaj pa z Dejanom Zlatičaninom in Andrejem Bakovićem, s katerima deluje že lep čas. Ponosen je na svoje delo v BK Tivoli, kjer trenutno trenira 50 oseb, pred korono jih je treniralo že skoraj 100. Korona je pustila posledice, ki jih bo težko popraviti, saj nekaj časa niso smeli trenirati, nato pa se vse odvije zelo hitro, prehitro. O regionalni ligi pravi, da bo šele čez čas zasvetila v pravem sijaju, ko se bo stanje uredilo. Potrebno bo še kar nekaj korekcij, vendar je pot zagotovo prava. Zelo jo zagovarja, želel pa bi si, da bi bili slovenski boksarji poimenovani kot slovenski risi ali nekaj, kar simbolizira državo Slovenijo, in ne, da se imenujejo po mestu, kot je to trenutno.

Njegova telovadnica je odprta od 8. do 22. ure in naši boksarji po navadi trenirajo dvakrat dnevno. Zavedajo se, da je to šport, kjer sta trening v ringu in fizična pripravljenost izjemnega pomena. Veliko stavi na svoje borce pred letošnjim državnim prvenstvom v Mariboru, kjer se nadeja uspešnih in zanimivih borb svojih klubskih in potencialnih reprezentančnih tekmovalcev. Zaveda se, da je za uspešen boksarski razvoj potrebnih več konkurenčnih boksarskih centrov v Sloveniji, saj samo tako lahko napredujemo kot boksarsko razvita država. Klub je dobro voden s strani Igorja Ferlinca, želeli pa bi si več sodelovanja z MO Ljubljana. Poleg profesionalnega boksarja Andreja Bakovića so člani Tivolija zelo zanimivi boksarji, kot so Aljaž Ban, Edis Sejdinović, Marko Makovec, Gregor Starašinič, Grega Rainer...

Novi selektor BZS

Pred dnevi je bilo v Ljubljani zasedanje na novo ustanovljenega strokovnega sveta BZS, kjer je novi selektor postal Slobodan Andjelić. Skupaj s predsednikom BZS Robertom Reherjem so določili tudi trenerje slovenske boksarske reprezentance. Trenerja mladinske selekcije sta postala Sašo Weixler in Igor Rašić, trenerja članske selekcije pa Nikola Juretič in Andraž Ciuha. V novoustanovljeni ekipi se veselijo sodelovanja z vsemi slovenskimi klubi, saj se vsi zavedajo, da je medsebojno sodelovanje ključno pri razvoju slovenskega boksa.

Sam pravi, da se je ob tem treba zavedati, da se boksarji "delajo" v klubih, v reprezentanci se samo še korigirajo: "V Sloveniji z vsemi klubi zelo dobro sodelujemo. Sam tu delam od leta 1991, pogosto sem bil aktiven v Avstriji, Nemčiji, Hrvaški in Italiji, vedno znova pa sem se vračal v Slovenijo. V našem boksarskem klubu Tivoli, ki deluje od leta 2013, sem treniral s številnimi tujimi in domačimi boksarji. Vsi zelo radi sparirajo z mojimi boksarji, ki se že veselijo državnega prvenstva v Mariboru. V zadnjih tednih se vse dogaja zelo hitro. Odboksali bomo DP, nato pa že sledijo priprave na SP v Beogradu. Dobro je, da vse boksarje že dobro poznam, in zato bo precej lažje. Vse zadeve bomo po Beogradu v miru analizirali ter skupaj s strokovnim svetom BZS in predsednikom Robertom Reherjem nastavili smernice za še boljšo prihodnost slovenskega boksa."

Neprecenljive izkušnje in delo z najboljšimi

Našega profesionalnega boksarja Andreja Bakovića, ki trenutno okreva po poškodbi križne vezi in načrtuje vrnitev v ring v začetku prihodnjega leta, smo povprašali o ključnih zadevah, ki delajo Slobodana Andjelića kot trenerja tako posebnega: "Posebnega ga zagotovo delajo njegove dolgoletne izkušnje v boksu. Sodeloval je z velikimi imeni in tudi ustvaril svetovne prvake v profesionalnem boksu. Pri njem je vedno poudarek na kondicijski pripravljenosti. Profesionalni boks se razlikuje od amaterskega predvsem na fizičnem področju. Tudi sam bi verjetno telesno pripravljenost dal kot pogoj številka ena pred vstopom v ring, tudi pred talentom. Z njim sodelujem že od leta 2004 in s sodelovanjem sem resnično zadovoljen. Je trener, ki vse vidi in ima svojo vizijo treniranja, ki je zelo uspešna."

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je s prepoznavnim trenerjem pogosto sodeloval: "Anđo je zagotovo trener, ki ima najbogatejšo zgodovino v Sloveniji, prav tako pa lahko rečemo, da je bil vodilni trener na tleh bivše Jugoslavije. Dolgo časa je deloval na Reki, kjer je delal resnično z najboljšimi borci in sodeloval s številnimi boksarskimi strokovnjaki. Zame je izjemna skrinjica znanja. Boksarska Slovenija je mogoče malo zamudila, saj bi se lahko malo več naučila od njega, kar zadeva vsebino boksa. Prek njegovih izkušenj in znanja lahko boksar prepozna jedro boksa. Verjamem, da bo kot novi selektor slovenske boksarske reprezentance dobro opravljal delo."

DP v UŠC Leona Štuklja

Včeraj se je v Mariboru začelo DP, ki smo se ga v boksarskih klubih že zelo veselili. Vabimo vse boksarske navdušence, da se udeležijo borb ter podprejo tekmovalke in tekmovalce do najboljših državnih odličij. Za vstop v športno dvorano bo potreben PCT-pogoj. Srečno vsem borkam in borcem v dvobojih, ki se bodo odvijali tudi danes in jutri od 15. ure naprej. Dobrodošli! 

Članki iz rubrike