hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

ženska voda Dobra karma

Kaj obdobje Raka do 22. julija prinaša 12 ...

Gregor Čeglaj, Klemen Bunderla Njena.si

Radio Aktual pripravil presenečenje za Sanjskega ...

(gb)
(gb)
0 04.06.2021 10:09:43

Šolsko tekmovanje v Olimju razvija zrelost in sposobnost

Vuk Brin Svit
GZS
Tekmovanje v golfu za najmlajše golfiste, ki šport šele spoznavajo, hkrati pa se mu vseeno toliko posvečajo, da znajo in zmorejo upoštevati pravila igranja na turnirjih, se imenuje Šolsko tekmovanje.

Resda je v besedni zvezi tekmovanje, a sta pri najmlajših vendarle pomembna igra in tehnični napredek. Z vidika tehnične dovršenosti, povezane z uspehi, je golf najtežji šport na svetu, kar pripelje do izvirnega »greha« – Šolskega tekmovanja pod okriljem Golf zveze Slovenije. Mladim golfistom je treba omogočiti, da na igriščih v tekmovalnem soočenju s svojim znanjem pokažejo udarce in kreativno razmišljanje ob slabših legah žogic ter občutijo morebiten napredek. Ne glede na uvrstitve in druge soigralce v igralnih skupinah oziroma na turnirju se na nekoliko skrajšanih luknjah z lastnim trudom učijo, nabirajo izkušnje in vsakokrat napredujejo. Golf je šport, igra, ki prinaša zrelost, sposobnost in v kasnejših letih dovršenost.

Zadnja dva turnirja Šolskega tekmovanja sta bila na igrišču v Olimju, ki je z devetimi luknjami kakopak idealno za mlade golfiste. V kategorijah do 8, do 10 in do 12 let žoge z začetnega udarca ne poletijo neskončno daleč, kar pomeni, da je odločilnega pomena kratka igra. In če smo iskreni, je prav ta prepogosto vzrok slavja ali razočaranja tudi pri najboljših na svetu.

Po 25 mladih igralcev se je udeležilo 3. in 4. letošnjega turnirja ter si po posameznih dnevih zadalo cilje, do katerih pa je pot od dneva do dneva zelo različna. Nihanja so pogosta, udarci odlični in slabši, rezultati spremenljivi, a nasmeh in vedrina nikoli ne izgineta. Na Šolskem tekmovanju GZS so mladi golfisti razdeljeni v kategorije do 8, do 10, do 12 in do 18 let, prav vsi pa so bili deležni nagrad Ljubljanskih mlekarn.

Tretji turnir je bil v znamenju dežja, ki je mlade golfiste ujel proti koncu turnirja, a je bilo vseeno zabavno, predvsem pa je bilo gostoljubje igrišča Amon Olimje odlično. Vse rezultate lahko najdete na www.golfportal.si, omenimo naj le nekaj absolutno najboljših.

Najboljši absolutni rezultati, Šolsko tekmovanje (3. turnir/Amon Olimje)
1. Brin Svit Vuk – Ptuj (do 10 let) 33 udarcev
2. Aljaž Car – Racman (do 10 let) 34
3. Zala Jesih – Racman (do 18 let) 37
4. Eva Kiri Fevžer – Racman (do 18 let) 38
5. Val Vid Vuk – Ptuj (do 8 let) 40
Najboljši rezultati, Šolsko tekmovanje (4. turnir/Amon Olimje)
1. Zala Jesih – Racman (do 18 let) 35
2. Aljaž Car – Racman (do 10 let) 36
3. Anže Lavrih – Grad Otočec (do 18 let) 37
4. Brin Svit Vuk – Ptuj (do 10 let) 38
4. Eva Kiri Fevžer – Racman (do 18 let) 38
6. Val Vid Vuk – Ptuj (do 8 let) 40
Galerija

Članki iz rubrike