sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

sta
sta
0 03.06.2021 21:29:44

Đoković in Federer med najboljših 32, Bedene končal nastope

Profimedia
Prvi nosilec teniškega turnirja za grand slam v Parizu, Srb Novak Đoković, se je prebil v tretji krog Roland Garrosa, odprtega prvenstva Francije. V drugem krogu je bil uspešen še eden izmed najboljših igralcev, Švicar Roger Federer.

Đoković je v drugem krogu brez izgubljenega niza premagal Pabla Cuevasa iz Urugvaja s 6:3, 6:2, 6:4.

Za preboj v osmino finala ga čaka dvoboj z Litovcem Ričardasom Berankisom, ki je s 3:1 v nizih izločil Avstralca Jamesa Duckwortha. Osemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam na igrišču Suzanne Lenglen ni kazal slabosti.

V naslednji krog se je prebil tudi 20-kratni zmagovalec grand slama. Federer je hrvaškega izzivalca Marina Čilića premagal s 3:1 v nizih. Branilec naslova Španec Rafael Nadal, ki lovi 14 lovoriko zmagovalca pariškega peska, bo igral zadnji dvoboj dneva proti domačinu Richardu Gasquetu.

Pri ženskah izjemno formo kaže Poljakinja Iga Swiatek. Dvajsetletnica, ki je lani presenetljivo osvojila naslov zmagovalke Roland Garrosa, je proti Švedinji Rebecci Peterson oddala le dve igri. V prvem krogu je v dveh nizih odpravila Slovenko Kajo Juvan. V tretjem krogu jo čaka Estonka Anett Kontaveit, ki je odpravila domačinko Kristino Mladenović.

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty je zavoljo poškodbe predala dvoboj drugega kroga proti Poljakinji Magdi Linette. Prva nosilka OP Francije v Parizu in prva igralka z lestvice WTA je prvi niz izgubila z 1:6, v drugem pa predala dvoboj pri izidu 2:2.

Aljaž Bedene, edini slovenski teniški igralec v glavnem delu turnirja v Parizu v moški konkurenci, je nastope v posamični konkurenci drugega turnirja za grand slam v sezoni sklenil že v drugem krogu. Od Ljubljančana je bil boljši deseti nosilec Diego Schwartzman. Argentinec je Slovenca premagal v treh nizih, s 6:4, 6:2, 6:4, v dvoboju, ki je trajal dve uri in 20 minut.


Bedene je sicer med dvobojem tožil nad težavami z desno roko, zapestjem, palcem. V drugem nizu je zahteval zdravniško pomoč.

"Po protibolečinski tableti mi je bilo bolje, da nisem več razmišljal o tem. Je pa moteče, zapestje, palec veliko uporabljam. Iz tega vidika se nisem počutil najboljše," je v izjavi za Radio Slovenija dejal Bedene, ki bo prihodnji mesec dopolnil 32 let.

"Drugače je bilo res težko. Zadovoljen sem, da sem se lahko boril do konca, a moral bi res odigrati na višji ravni, da bi lahko imel danes možnost proti takšnemu igralcu, ki vrača veliko žog, malo pa jih 'podari'."

"Bili so počasni pogoji. Vrnil je nazaj več, kot sem pričakoval, naredil sem veliko napak, a to mi je naredil ta pritisk, ki ga je ustvaril tekmec, ker je res dobro vračal žogico."

"Ne morem reči, da sem se ravno slabo počutil. Žogo sem dobro udarjal, a nisem izkoristil priložnosti, ki sem jih imel. Bilo je tudi nekaj smole pri kakšnih točkah, kakšno manj na črto bi lahko zadel. Na splošno je bolje odigral. Nisem pričakoval, da bo odigral tako dobro, tako da mu lahko samo čestitam. Pred dvobojem sem si dejal, da vse, kar lahko naredim, je, da dam vse od sebe. A tistemu tenisu, ki ga sicer lahko igram, se nisem približal," je še pojasnil.

Bedene tako ni ponovil dosežka iz 2016 in 2020, ko je zaigral v tretjem krogu OP Francije. Po enkrat je zaigral tudi v tretjem krogu Wimbledona (2017) in OP ZDA (2019). Višje na grand slamih ni posegel.

Bosta pa v tretjem krogu turnirja na pariškem pesku prvič nastopili dve Slovenki, Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

Članki iz rubrike