profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 25.05.2021 11:13:08

Po 12. krogu v prvi ligi: Znana dva polfinalista

ŽBK Krim
Sobotni 12. krog v prvi ligi – članice je postregel z derbijem vodilnih ekip, ki pa še ni odločil novega državnega prvaka, saj so Pivčanke in krimovke remizirale. V moški super ligi sta že znana dva udeleženca zaključnega turnirja.

S slavjem na derbiju vodilnih zasedb prve ženske lige bi si balinarke ljubljanskega Krima že dva kroga pred koncem zagotovile novo prvenstveno zvezdico, a bodo morale slavje preložiti vsaj do sobote, saj se je prvenstveni obračun v Pivki zaključil z remijem, s katerim Pivčanke še ohranjajo teoretične možnosti za prvo mesto.

Uvodni del derbija je pripadel domačinkam, pri katerih je Tadeja Petrič v igri v krog z 22:21 premagala reprezentančno kolegico Saro Jenčič. Pivka Oro Met je za točko slavila tudi v eni izmed iger dvojic, v preostalih dveh obračunih klasičnih iger pa so bile varovanke Tonija Trobca bolj prepričljive.

Ljubljančanke so vrnile udarec v tehničnih disciplinah, njihovo serijo pa je s 33 zadetki v hitrostnem zbijanju odprla Nina Volčina. V zadnji del tekme sta se zasedbi podali z izenačenim rezultatom 8:8, v napeti končnici pa so mirne živce ohranile Mia Švara in Rebecca Martulaš pri domačinkah ter Leja Vehovec pri gostjah. »Končni rezultat je najbolj pošten. Zadovoljen sem, saj so punce prikazale veliko dobrega. Glede na to, da imamo v ekipi številne mlade igralke, so nihanja razumljiva. Tudi v naslednji sezoni želimo v ekipi čim več mladih balinark, saj menimo, da je to prava usmeritev,« je po tekmi povedal Toni Trobec. Z razpletom derbija je bila zadovoljna tudi krimovka Nina Volčina: »Tekma je bila zanimiva in napeta do konca. Obe ekipi sta prikazali dobro igro. Po visokem zaostanku smo 'stisnile' in v tehničnih disciplinah rezultat izenačile. Remi je na koncu najbolj realen rezultat


V preostalih dvobojih 12. kroga je Agrochem Hrast vknjižil pomembno zmago proti Bistrici, Milje so na domačem igrišču presenetile Deskle, idrijski Kolektor pa je pričakovano visoko premagal Šiško, tako da je boj za tretje mesto zelo izenačen.

Krimovci namučili prvake
V sobotnih dvobojih sedmega kroga moške super lige je bilo najbolj vroče v prestolnici, kjer so se branilci naslova pošteno namučili proti domačemu Krimu. Skala je po 41 zadetkih Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju povedla že z 1:9, po zmagi štafete Gašper Povh – Matija Povh pa so Sežanci v zadnji del tekme vstopili z vodstvom 5:13. Ljubljančani se vendarle niso predajali in so znižali na 11:13, slavje gostov pa sta potrdila Klemen Sosič in Gordan Ozbič v igri dvojic. Škofjeloška Skala je podaljšala serijo zmag z uspehom proti Postojni, pri čemer se je najbolj izkazal Damjan Sofronievski s 35 točkami v igri v krog. Koprčani so pričakovano slavili v istrskem derbiju proti portoroški Aikea Anteni, ki se ubada s kadrovskimi težavami, Bistričani pa so v sosedskem derbiju premagali Zabiče, ki si bile nemočne proti 46 točkam Martina Zdauca ter 43 točkam Andreja Kastelica v hitrostnem zbijanju, za nameček pa je bistriški dvojec v štafeti zbral kar 50 točk.

Marjetica Koper in Agrochem Hrast v polfinalu
Zabiče so se svojim najbližjim sosedom maščevale v nedeljo dopoldne in jim z zmago dokončno uničile sanje o nastopu na zaključnem turnirju najboljše četverice. Uvodno vodstvo domačinov je s 44 točkami v »brzincu« izničil Martin Zdauc, nato pa sta za novi domači nalet poskrbela Timi Ličan in Damir Laginja. Bistričani so z 51 točkami v štafeti vnovič izenačili, a v končnici povsem popustili, tako da so Zabiče prvenstvene nastope zaključile s tretjo zmago. Na preostalih treh obračunih so favoriti vpisali prepričljive zmage, tako da sta si Marjetica Koper in Agrochem Hrast že zagotovila mesto med najboljšo četverico, medtem ko bo v skupini B boj za polfinalni vozovnici bržkone napet do konca.

Galerija
Značke: balinanje, šport

Članki iz rubrike