benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(scm)
(scm)
1 12.05.2021 11:30:36

Footgolf: Sport club M in Golf Amon Olimje z roko v roki

Nani Franc Matjašič, predsednik kluba, in Aleš Amon (Olimje)
arhiv SCM
Športni klub M ali Sport klub M iz Zgornje Polskave je bil ustanovljen že leta 2010 in je najprej deloval s sekcijami v boksu, malem nogometu in organizaciji športnih tekmovanj.

Prav v tem letu je pripravil eno najodmevnejših športnih prireditev pri nas, ko so organizirali prvi zgodovinski boksarski dvoboj za naslov profesionalnega svetovnega prvaka v Sloveniji. Dejan Zavec je takrat v ljubljanski hali Tivoli premagal Argentinca Rodolfa Martineza in ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji. Skupaj z BK Slovenske Konjice so kot prvi v Sloveniji od leta 2015 do 2019 organizirali tekmovanje svetovnega pokala v boksu Grand Prix Slovenske Konjice. Footgolf sekcija je nastala konec leta 2019, že leto kasneje pa so prvič nastopili na tekmovanju pod okriljem Footgolf zveze Slovenije.



Ljubezen do footgolfa na prvi pogled

Lahko bi rekli, da je bila to ljubezen do tega novega športa na prvi pogled. V klubu so se znašla številna znana imena slovenskega športa. Svoje domicilno igrišče imajo v Olimju, kjer so z Golf igriščem Aleša Amona takoj našli skupen jezik. Že v prvi tekmovalni sezoni so dosegli nekaj odličnih rezultatov, ki so zdaj gonilna sila v tem footgolfu klubu. Bili so organizatorji mladinskega državnega prvenstva ter izvedli zanimiv mednarodni turnir v footgolfu Art Football Footgolf Cup, kjer so nastopili številni estradni umetniki in znani športniki.



V vitrini so trije naslovi državnega prvaka

V lanskem letu so imeli veliko razlogov za veselje, saj so kot novinci v tekmovanju naredili kar nekaj odmevnih rezultatov. Tako imajo v svojih vrstah kar tri državne prvake. Karolina Pernek je slavila v kategoriji deklic U-16, Anžej Kvas v kategoriji dečkov U-16, Robert Korošec pa je med seniorji osvojil tako naslov državnega prvaka kot pokalno lovoriko. Ob tem imajo še naslov vice prvaka v kategoriji U-19, ki si ga je priigral Tomaž Pernek, tretji v tej kategoriji pa je bil še en član Sport cluba M Jaka Jesenko. Vredno je omeniti še drugo mesto v pokalnem tekmovanju med seniorji, ki ga je osvojil Nani Franc Matjašič, ter bronasto odličje na ekipnem državnem prvenstvu Match Play.



Kapetan ekipe Mirnes Šišić

Kapetan ekipe je nekdanji nogometni reprezentant Mirnes Šišić, ki je v svoji karieri igral za številne klube doma in v tujini, tudi za slovito beograjsko Crveno zvezdo in grški Olympiakos. V ekipi je tudi nekdanji napadalec Maribora in kasneje član številnih avstrijskih klubov Robert Korošec, koroški nogometaš Admir Ičanović, pa izjemni rokometaš Rastko Stefanović, nekdanji reprezentant, ki je v svoji karieri igral za RK Celje, francoski Monpellier, špansko BM Altea ter Proleter iz Zrenjanina. V letošnji sezoni pa se je klubu priključil še legendarni nogometni trener Bojan Prašnikar. Zgodbe, ki jih pripovedujejo nekdanji uspešni športniki, so prava popestritev in razlog za dobro voljo po napornih treningih.



Odlično igrišče in dobri pogoji za delo

"Golf igrišče Amon nam zagotavlja odlične pogoje za trening in tekmovanje. Še posebej nas veseli delo z mladimi, prav to pa je tudi ena od glavnih nalog v novi sezoni, kjer želimo še več mladih spoznati s tem novim in izjemno zanimivim športom. Upamo, da se bo stanje kmalu normaliziralo ter da bomo lahko začeli delati in trenirati v polnem obsegu. Seveda pa vabimo vse, ki se želijo spoznati s to novo športno panogo, da se nam priključijo – tako pri rekreacijskem kot tekmovalnem footgolfu," je povedal predsednik kluba Nani Franc Matjašič.



Footgolf ima svoj čar

Da ima footgolf poseben čar, so priznali številni znani športniki in umetniki, ki so se preizkusili v tej športni panogi na lanskem turnirju, ki bo verjetno tudi letos privabil številna znana imena. Še posebej sta bila navdušena pevca Omar Naber in Miro Todosovski, ki sta se odlično odrezala, pa nekdanji nogometni reprezentanti Amir Karić, Suad Fileković, Almir Sulejmanović, Goran Stanković, rokometaš Roman Pungartnik, vaterpolist Matjaž Ul in tudi prvi Slovenec, ki je vozil formulo ena, avtomobilist Damjan Švajncer Butinar. Med udeleženci Art Football Footgolf Cupa v čudovitem ambientu golf kluba Amon bo tudi nekdanji slovaški nogometni reprezentant Tomas Medved. Tudi letos, če bodo za to vsi pogoji, se torej v Olimju obeta zanimiva mednarodna druščina. 

Galerija

Članki iz rubrike