Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(sm)
(sm)
0 11.05.2021 10:20:25

Balinanje: Tekači na visokih obratih

Erik Čeh
BZS
Pretekli konec tedna so se balinarjem v najboljših slovenskih klubih v domačem ligaškem tekmovanju priključile tudi balinarke, ki so začele spomladanski del sezone.

Vrh lestvice zasedajo Agrochem Hrast in Velenje Premogovnik med superligaši ter Krimovke med prvoligašicami. Po prvomajskem premoru so z ligaškim tekmovanjem nadaljevali superligaši, med katerimi sta bila tokrat prosta portoroška Aikea Antena in sežanska Skala. V skupini A sta po dve zanesljivi zmagi zabeležila škofjeloška Trata in Velenje Premogovnik, ki s štirimi zmagami prepričljivo zaseda vrh lestvice. V skupini B je serijo zmag podaljšal vodilni Agrochem Hrast, ki je imel z Zabičami težje delo v soboto, medtem ko sta si koprska Marjetica in Ilirska Bistrica razdelili izkupiček.

V posameznih disciplinah so blesteli v štafeti Erik Čeh in Jaka Štremfel (Agrochem Hrast) s 54 točkami ter Martin Zdauc in Andrej Kastelic (Ilirska Bistrica) z 51 točkami, v hitrostnem zbijanju Erik Čeh s 46 in 42 točkami, Jaka Štremfel s 45 in 44 točkami, Martin Zdauc s 47 in 42 točkami ter Dejan Korošec (Marjetica Koper) z 41 točkami, v natančnem zbijanju Gregor Sever (Agrochem Hrast) s 33 točkami in Sandi Žuran (Velenje Premogovnik) s 26 točkami, v igri v krog Damjan Sofronievski (Trata) s 26 točkami ter Senad Ramić (Marjetica Koper) in Jasmin Čaušević (Velenje Premogovnik) s točko manj.

Izjemno razpoloženi Čeh je opisal trenutno stanje v favorizirani zasedbi Agrochem Hrasta: "Obe tekmi proti Zabičam smo odigrali na visokem nivoju. Sobotna je bila malce bolj napeta, saj smo ostali praznih rok v natančnem zbijanju, vendar smo z odličnim rezultatom v štafeti ponovno prešli v vodstvo in tekmo mirno pripeljali do konca. V nedeljo smo po začetnem vodstvu odlično odigrali tehnične discipline in slavili še pred zadnjimi igrami. Z Jako Štremflom se odlično razumeva in dosegava zelo dobre rezultate v štafeti. Sam bi morda lahko prikazal boljše predstave v klasičnih igrah, vendar je šele začetek sezone in nimam večjih razlogov za skrb. Menim, da je naša ekipa prava mešanica mladih in izkušenih igralcev, ki diha kot eno in stopi skupaj, ko je to potrebno. Balinanje je ekipni športi, v katerem zmaguje ekipa in ne posamezniki."

V drugi del sezone so konec tedna vstopile balinarke, ki so tako kot moški kolegi odigrale po dve tekmi. Po pričakovanjih sta vodilna Krim in Pivka Oro Met zabeležila po dve zmagi, tako da Ljubljančanke še naprej držijo dve točki naskoka, v boju za tretje mesto pa trenutno najbolje kaže Bistrici in Desklam. Odlično formo je v dresu Krima potrdila Nina Volčina s 35 točkami v hitrostnem zbijanju in 26 točkami v igri v krog, v pivški zasedbi se je najbolj izkazala Tadeja Petrič s 23 točkami v igri v krog, na preostalih tekmah pa velja izpostaviti 22 točk Tanje Marc (Agrochem Hrast) v igri v krog.

Kozjek in Janžič zavzela vrh
Sobotni deveti krog v italijanski serie A je prinesel spremembo na vrhu lestvice, saj je bila BRB Ivrea prosta, tako da je La Perosina z zmago skočila na trenutno prvo mesto. Za sedmo zmago v sezoni in mesto na vrhu lestvice je La Perosina ob pomembnem deležu Jureta Kozjeka in Davorja Janžiča doma ugnala Marenese. Kozjek je bil v prvem delu tekme uspešen v igri trojk, nato je Janžič slavil v natančnem zbijanju z 21 točkami, v zadnjem delu tekme pa je Kozjek vpisal zmago v igri posamezno. Pomembno zmago je v boju za mesto na zaključnem turnirju na gostovanju v Saluzzu vpisala Noventa. Slovenski reprezentant Dejan Tonejc je najprej remiziral v igri dvojic, v zadnjih igrah pa je bil uspešen v igri posamezno in s tem potrdil zmago svojega moštva. Na prvi uspeh v sezoni še vedno čaka Loanese, ki je tokrat moral priznati premoč branilcu naslova Gaglianicu. Slovenska dvojica v zadnjeuvrščeni zasedbi serie A, Gregor Oprešnik – Žan Sodec, tokrat ni bila razpoložena, saj je le Sodec osvojil točke v natančnem zbijanju. 

Izidi, serie A, 9. krog
Auxilium Saluzzo – Noventa 11-15, La Perosina – Marenese 22-4, Loanese – Gaglianico 6-21, BRB Ivrea prosta
Vrstni red: La Perosina 14, Brb in Gaglianico 12, Noventa 10, Auxilium 4, Marenese 2, Loanese 0
Galerija

Članki iz rubrike