profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bzs pr
bzs pr
0 02.04.2021 13:03:21

Slovenska boksarska liga 2021: Čim prej še drugi krog

Končno smo dočakali dan, ko se lahko ponovno nadaljuje slovenska boksarska karavana, ki je bila zaradi koronavirusa ustavljena na začetku oktobra lani.

Prvi krog lige je bil preteklo soboto v Areni Campus Sava na Ptuju, kjer domuje boksarski klub Dejan Zavec Boxing, ki je bil tokrat poleg Boksarske zveze Slovenije tudi soorganizator dolgo pričakovanega dogodka. Organizacija prvega kroga lige je bila zelo zahtevna, saj je bilo treba upoštevati vsa priporočila NIJZ, kljub temu pa je bil prvi krog odlično organiziran in v celoti izpeljan. Vodilna ekipa slovenske lige v tem trenutku je ŽBK Maribor, saj so njihovi člani pokazali nekaj zelo dobrih in dinamičnih borb. Vsi v svetu boksa si želijo, da se bo boksarsko dogajanje normalno nadaljevalo po 12. 4., ko se konča aprilski »lockdown«.

Za dogajanje ob letošnjem uvodnem dogodku na Ptuju smo povprašali Dejana Zavca, ki pravi, da je bil zelo presenečen nad številnostjo boksarskih parov. Mnogi favoriti na papirju so izgubili in kažejo se posledice stanja zaradi koronavirusa, ki napovedujejo presenečenja tudi v prihodnje. Seveda je problem v realizaciji treningov, telesni pripravljenosti in navsezadnje tudi v motivaciji. Kljub vsemu pa je bil Zavec pozitiven, saj pravi, da se vidi, da kvaliteta v boksu raste.

Za komentar o dogajanju na Ptuju smo prosili Jerneja Kuzmo, sekretarja na Boksarski zvezi Slovenije. »Zaradi strogih ukrepov so tokrat tekmovali samo mladinci in člani. Kljub temu je bila udeležba slovenskih klubov velika in ti so dokazali, da kljub omejitvam niso pozabili boksati ter so v dobri telesni kondiciji. Videti je bilo tudi, da so vsi boksarji, trenerji in strokovni sodelavci željni boksarskih dogodkov. Kljub vsem koronaizzivom pa smo dokazali, da imamo odlično organizatorsko ekipo, ki je poskrbela za vse potrebne varnostne malenkosti pri izvedbi športnega dogodka. Prav tako si želimo, da bomo lahko v najkrajšem možnem času izpeljali naslednji krog, ki naj bi bil v Podčetrtku.«

Med mladinci je treba izpostaviti borbo Djelon Januzaj (ŽBK Maribor) – Dejan Lazar (Đuli Boxing Team), kjer je po napeti borbi z deljeno sodniško odločitvijo zmagal Januzaj. Pri članih pa je vsekakor treba opozoriti na dvoboj Gal Šepic (BK Legionar) – Arber Elshani (BK Intercom Celje), v katerem je po zelo dinamični borbi z deljeno sodniško odločitvijo zmagal Elshani.

Prav tako je zadovoljen trener ŽBK Maribor, Igor Rašić. Seveda je bil vesel, da se je začela Slovenska boksarska liga, ki je bila tokrat v Areni Campus Sava Ptuj. »Presrečni smo! Mislim, da prvega mesta naš klub ŽBK ni videl vse od leta 2006. Zdaj smo končno ustvarili ekipo, ki jo držimo skupaj že dobra tri leta. Letos nam je ob pomoči prijateljev iz Ljubljane z Borom Bratovžem in Aldinom Avdićem uspelo sestaviti zelo solidno ekipo trinajstih boksarjev. Na Ptuju smo dosegli šest zmag in tri poraze. Začetek je zelo obetaven, vemo pa, da je najpomembnejši končni rezultat. Novo leto smo tako kot vsako začeli z bazičnimi pripravami. Tri tedne so fantje trenirali dvakrat na dan in se dobro pripravili. V tem času pa smo dobili tudi povabilo boksarske zveze Srbije, da se udeležimo 14-dnevnih priprav z zaključnim turnirjem Mladinska zlata rokavica Beograda. Za fante je bila to neprecenljiva izkušnja. Tam je šlo predvsem za nabiranje izkušenj, a kljub temu smo odnesli dve bronasti kolajni – v težki kategoriji si jo je priboril Timon Babić, v super težki pa se je odlično odrezal Jan Šega. Najpomembnejše je, da imamo cilj, da lahko naša ekipa ostane skupaj in tako zavzeto trenira še naprej,« se je razgovoril Rašić.

Slovenska boksarska liga 2021, 1. krog – elite: K. Dornik (Intercom) – A. Bolkovič (Ljutomer) 1:2, A. Hodžić (Medilip sankaku) – L. Vasić (ŽBK) 1:2, L. Banič (Golden gloves) – J. Smerke (Intercom) 1:2, D. Medić (ŽBK) – M. Verbič (Intercom) 3:0, U. Jeršin (Boxeo) – G. Munda (ŽBK) 0:3, M. Mrđa (Sl. Bistrica) – Ž. Mikulan (Ring Ptuj) 2:1, N. Vidmar Lapanja (Golden gloves) – M. Ružič (Intercom) 0:3, K. Mausser (Boxeo) – T. Oblak (ŽBK) 2:1, M. Hribršek (Dejan Zavec Boxing) – A. Ban (Tivoli) 0:3, G. Šepic (Legionar) – A. Elshani (Intercom) 1:2, G. Podgoršek (Legionar) – E. Sejdinović (Tivoli) 2:1, M. Makovec (Tivoli) – M. Dornik (Intercom) 3:0, G. Starašinič (Tivoli) – D. Lazar (Ring Ptuj) 2:1; youth: D. Leburic (Knockout) – F. Begaj (Medilip Sankaku) 2:1, E. Nemec (Ljutomer) – L. Zajmi (Boxeo) 3:0, B. Potočnik (Ring Ptuj) – A. Luminovic (Intercom) 3:0, M. Mitrović (ŽBK) – A. Hajidinjak (Golden gloves) 3:0, N. Stropnik (FCL) – T. Hajšek (ŽBK) 3:0, L. Rašić (ŽBK) – U. Saje Janič (Golden gloves) 3:0, D. Januzaj (ŽBK) – D. Lazar (Đuli) 2:1, J. Žgajnar (Golden gloves) – M. Eler (ŽBK) 3:0

Lestvica
1. ŽBK Maribor  6  3  21


2. Interc. Celje  3  6  15
3. Tivoli  3  1  10
4. Ring Ptuj  2  2  8
5. G. gloves  1  4  7
6. Ljutomer  2  0  6
7. Boxeo NM  1  2  5
8. Legionar  1  1  4
9. Knockout LJ  1  0  3
9. Sl. Bistrica  1  0  3
9. Fight club LJ  1  0  3
9. Ptuj  1  0  3
13. Medilip sank. CE  0  2  2
14. D. Zavec box.  0  1  1
15. Đuli boxing  0  1  1

Galerija
Značke: boks, liga, 2021

Članki iz rubrike