nina susnjara Dobra karma

Znana Slovenka o snubcih: 'Strah me je, da se mi ...

Ace of Diamonds vrt Svet24.si

FOTO: To sta najdražja vrtova na svetu

marjan sarec pl1 Reporter.si

»Janša še naprej lomasti po državi« - Marjan ...

slovenska policija, policijski trak, stop policija, mercator Svet24.si

Grozljivo odkritje v Novem mestu: v peči našli ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

ana-soklič Odkrito.si

Ana Soklič stavi na pesem Amen

karla ženim sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Karlina drastična preobrazba

STA
STA
2 17.02.2021 16:19:43

POKLON SLOVENCEMA! Revija Time objavila poseben seznam, na njem tudi LUKA DONČIĆ in ... MLADA DAMA!

Profimedia
Ameriška revija Time je na svoj svetovni seznam 100 vzhajajočih vplivnežev oziroma vodij leta 2021, imenovan Time 100 Next, uvrstila tudi slovenska športna fenomena.

To sta košarkarja Luka Dončić in športna plezalka Janja Garnbret. Oba vrhunska športnika, ki vsak na svojem področju premikata meje možnega, sta vrstnika in bosta letos dopolnila 22 let starosti.

Dončića je bralcem predstavil srbski košarkar Boban Marjanović, sicer Ljubljančanov soigralec v vrstah Dallas Mavericks v ligi NBA. "Na igrišču se z Luko ne moreš sprostiti. Četudi nisi v najboljšem položaju za met, lahko v vsakem trenutku uprizori nekaj tiste Lukove čarovnije ter sestavi popolno podajo, ki nekako pristane v tvojih rokah. Na vsaki tekmi predstavi novo potezo. To je noro," je zapisal Marjanović. "Samo 21 jih šteje, a se je že uvrstil v najboljšo peterko NBA in čaka ga še veliko več priznanj."


Posebno omembo si je prislužila tudi slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret, ki jo Time označuje za prvo kandidatko za zlato odličje na prestavljenih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bo športno plezanje prvič na sporedu olimpijskih iger.Za revijo Time se je s slovensko športnico pogovarjal Billy Perrigo. Garnbretova upa, da bo dodatna pozornost šport dvignila na novo raven v obdobju, ko so plezalne dvorane po vsem svetu zaprte zaradi pandemije novega koronavirusa. "Moja odgovornost je, da ta šport predstavim svetu in da dam dober zgled," je povedala Garnbretova. In čeprav upa, da bo dobila zlato kolajno, ta ni edini cilj njenega potovanja v Tokio. "Sem takšna oseba, da če se ne zabavam, zagotovo ne bom dosegla dobrega rezultata. Tja bom šla uživat, ker vem, da če bom uživala, bo vse v redu."

Dončić in Garnbretova - med njunima rojstnima dnevoma je le 12 dni razlike, Dončić je rojen 28. februarja, Garnbretova 12. marca - sta uvrščena v kategorijo "Phenoms" oziroma novih športnih zvezdnikov prihodnosti.

Članki iz rubrike