favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.11.2020 20:29:57

Slovenske mladinke končale EP, Vedenejeva v nedeljo

Reuters
Slovenske mladinke Ela Polak, Neža Podvratnik in Karina Gerkman Salaujova so na 36. evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki, ki v Kijevu zaradi koronske pandemije poteka z zelo okrnjeno zasedbo, že končale nastope. Ker Slovenija nima članske skupinske sestave, ne bo ekipnega rezultata. V nedeljo bo še vrhunec EP z Jekaterino Vedenejevo.

Prvenstvo stare celine bi moralo biti na sporedu že maja kot zadnja kvalifikacijska tekma za olimpijske igre v Tokiu 2020, a je koronavirusna pandemija preložila tako OI za eno leto kot tudi EP na pozno jesen. Ker so nastop v Ukrajini, ki ima ta čas eno najslabših epidemioloških slik v Evropi, odpovedale številne države, tudi najmočnejša Rusija, tekma tudi ne šteje kot kvalifikacijska za OI prihodnje leto.

Tekmovanje poteka v kijevski Palači športov brez gledalcev in v skladu s strogimi epidemiološkimi ukrepi in protokolom, ki ga je pripravila Evropska gimnastika (UEG). Mladinke so se predstavile s štirimi rekviziti, kolebnico, žogo, kiji in trakom, z vsakim se je predstavilo po 41 tekmovalk.

Posamezno so se mlade Slovenke, debitantke na velikih tekmovanjih, ki so prikazale uspešne nastope, tako borile za finale najboljše osmerice s posameznim orodjem. Najboljši dosežek pa je uspel Polakovi, ki je bila z žogo 21.


V ekipni zbir pa štejejo dosežki mladink in članske skupinske sestave, tako da Slovenija nima rezultata, ker nima skupinske vaje. Ekipno zmago so tako v konkurenci le šestih reprezentanc slavile domačinke Ukrajinke pred Izraelkami in Azerbajdžankami.

Večja pričakovanja ima Slovenija za nedeljski vrhunec prvenstva, članski mnogoboj, v katerem bo nastopila tudi Rusinja s slovenskim potnim listom Vedenejeva.

Na EP v Kijev se je uvrstilo najboljših 24 z lanskega EP v Bakuju, na katerem je bila 26-letnica deseta. Tokrat bo imela edinstveno priložnost za odmevnejši rezultat, saj bo s seznama 24 najboljših z lanskega EP manjkalo kar 14 tekmovalk, vključno s številkama 1 in 2 na svetu, Rusinjama Dino in Arino Averina.

Vedenejeva je preko on-line turnirjev v Rusiji prikazala zelo dobro pripravljenost, zato bo v odsotnosti nekaj najboljših bržkone brez večjih težav izpolnila zastavljen cilj slovenske vrste - uvrstitev do osmega mesta.

Članki iz rubrike