Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.10.2020 16:48:43

Trenutek resnice za Konstruktor

Grega Bajželj, igralec Triglava, se nahaja v dobri formi, Mariborčan Sandi Sajko pač ne.
psno
V zadnjem času so tudi kegljači in kegljačice nestrpno čakali na odločitev vlade glede nadaljevanja prvenstva. Izteklo se je pozitivno in pred nami je šesti krog, ki pa bo potekal ob posebnih varnostnih pogojih. Po tem krogu pa vsi odhajajo na tritedenski odmor, v katerem bodo poizkušali napolniti baterije in se tudi dokončno pozdraviti.

Derbi kroga bo v Kranju, kjer se bosta srečali naši najtrofejnejši ekipi Triglav in Konstruktor. Mariborčani so doživeli že dva zaporedna poraza in zdaj potrebujejo zmago, sicer bodo že praktično odpisani v boju za novo zvezdico. Kranjčani iz tekme v tekmo prikazujejo boljše rezultate in so v veliki psihični prednosti, pa tudi izbor igralcev je pri Triglavu veliko boljši kot v Mariboru. No, morda pa bo trener Bojan Pihlar tokrat potegnil kakšnega aduta iz rokava.



Calcit, ki je pred tednom dni prišel do velike zmage v Mariboru, bo tokrat doma v vlogi favorita proti Konjičanom, ki trenutno nimajo ekipe, ki bi se lahko spoprijela s Kamničani. V Trbovljah bo gostovala Ograjca, ki je pred tednom morala izpustiti tekmo zaradi obolelosti igralcev. Upajmo, da so se pozdravili in da bomo lahko videli lepo tekmo. V Novi Gorici pa gostujejo Tržičani, ki se zelo vzpenjajo v svoji formi, pa čeprav še niso popolni. Tudi Goričani se lahko pohvalijo z dobrimi ekipnimi rezultati, zato lahko pričakujemo lepo in kvalitetno tekmo. Enako velja tudi za tekmo v Postojni, kjer gostujejo nepredvidljivi Litijani, ki so se z vrhunskim zaključkom izvlekli pred tednom dni proti Ljubelju.



V ženski ligi pa bo to krog zelo izenačenih tekem. Najmočnejši par je prav gotovo v Postojni, kjer se bosta pomerili ekipi Proteusa in Impola, ki sta tik pod vrhom. Za aktualne prvakinje Postojnčanke je to dober izziv, da se pokažejo v najlepši luči. Na vroče gostovanje v Kamnik pa prihajajo Celjanke, ki so na vseh tekmah pokazale več, kot bi lahko na njihovo sestavo pričakovali. Zato se bodo morale igralke Calcita pošteno potruditi, da bodo ostale na vrhu. Novinke v ligi, igralke Pivke, pa gostujejo v Kranju, kjer bodo napadle svojo prvo gostujočo zmago proti bivšim prvakinjam, igralkam Triglava, ki pa imajo tudi kar nekaj težav z boleznijo.



Radeljčanke so na začetku prvenstva prijetno presenetile s svojimi predstavami in zdaj si želijo svoj uspešni niz nadaljevati tudi v Cerknici. Toda Brest je vsekakor zelo močan doma, zato se nam obeta lepa in kvalitetna tekma. Tržičanke se podajajo na drugo zaporedno gostovanje. Pred tednom dni so bili zelo blizu presenečenja v Slovenski Bistrici. S ponovitvijo njihove predstave bi lahko prišle tudi do uspeha v Mariboru, saj ima Miklavž kar nekaj zdravstvenih težav in se zato nahaja v spodnjem delu lestvice.



1. A liga moški, 6. krog
Rudar – Ograjca (13.30)
Triglav – Konstruktor (14.00)
Gorica – Ljubelj (15.30)
Calcit – Konjice (17.00)
Proteus – Litija (17.30)


1. A liga ženske, 6. krog
Proteus – Impol (13.30)
Calcit – Celje (14.00)
Triglav – Pivka (14.00)
Brest – Remoplast (14.00)
Miklavž – Ljubelj (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike