Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.10.2020 18:26:46

Ranjeni Konstruktor gosti nevarne Kamničane

Maruška Ogrizek in soigralke odhajajo na gostovanje v nekoč slovito Celje.
psno
Pred prvenstvom smo napovedovali, da sta Konstruktor in Calcit med glavnimi kandidati za naslov prvaka, toda Kamničani so zelo slabo startali v prvenstvo.

Po treh porazih so vendarle vknjižili zmago, forma se fantom izpod Velike Planine vendarle dviguje. Po drugi strani pa so Mariborčani vknjižili tri zmage, ki pa so bile močno prigarane. Pred tednom dni pa so naleteli na mino v Postojni, kjer so izgubili z visoko razliko. Zato se med obema tekmecema obeta zelo zanimiva tekma. To velja tudi za srečanje v Trbovljah, kamor po dolgih letih prihaja na gostovanje Gorica na čelu z nekdanjim članom Rudarja Primožem Gostinčarjem in Litijanom Mahkovicem. Lahko si obetamo tudi visokih rezultatov, saj sta bili obe ekipi v prvih krogih zelo razigrani. Zanimivo bo tudi v Litiji, kjer bo gostoval Ljubelj. Obe ekipi sta sicer zelo solidno začeli s prvenstvom. V Slovenskih Konjicah pa bodo Postojnčani, ki so se v prejšnjem krogu izkazali ne samo z zmago nad Konstruktorjem, ampak tudi z rekordnim ekipnim rezultatom, v vlogi velikega favorita. Tudi Triglav prihaja v Ljubljano kot favorit, toda Ograjca bo težak nasprotnik, seveda če bo nastopila kompletna s Primožem Pintaričem na čelu.



V ženski ligi pa vodilni ekipi gostujeta. Kamničanke, ki še niso oddale točke, odhajajo prvič na gostovanje v Pivko. Calcit bo moral dati maksimum od sebe, sicer jih lahko mlade in nadobudne domačinke hitro lahko presenetijo. Aktualne prvakinje, igralke Proteusa, pa odhajajo v Celje, kjer jih čaka težka preizkušnja, pa čeprav Celjanke niso več tisto kar so bile dve, tri leta nazaj, ko so vladale tudi v Evropi. Brest, ki je pred tednom dni končno eksplodiral, gosti Miklavž, ki ima v zadnjem času kar nekaj težav z boleznimi. Zato se Miklavžu ne obeta nič dobrega v Cerknici. Prvič pa v napovedih lahko rečemo, da so Radeljčanke doma favoritinje. Glede na prikazano na prvih štirih tekmah to lahko trdimo za tekmo s Triglavom, ki ima zelo oslabljeno ekipo. Zato pa se obeta izredno zanimivo in izenačeno srečanje v Slovenski Bistrici, kamor prihajajo Tržičanke. Ljubelj se je letos izkazal z izenačenjem ekipnega rekorda v Cerknici, zato se Impolu obeta zelo težka preizkušnja.



1. A liga moški, 5. krog
Rudar – Gorica (13.30)
Konjice – Proteus (14.00)
Ograjca – Triglav (16.00)
Konstruktor – Calcit (16.00)
Litija – Ljubelj (17.30).


1. A liga ženske, 5. krog
Pivka – Calcit (13.00)
Impol – Ljubelj (13.00)
Brest – Miklavž (14.00)
Celje – Proteus (15.00)
Remoplast – Triglav (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike