Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 11.09.2020 14:18:42

Se lahko Triglav vmeša v boj za prvaka?

Postojnčanke bodo branile naslov prvakinj v praktično nespremenjeni zasedbi.
psno
Letos je bil poletni odmor za kegljače izredno kratek. Prestopni rok je bil zelo pester in bo nekoliko premešal položaje praktično vseh ekip v obeh elitnih ligah.

Bilo je kar nekaj odmevnih prestopov. Državni prvak Konstruktor, ki je v razburljivem finišu prišel do naslova prvaka, je izgubil enega od nosilcev svoje igre, reprezentanta Mateja Lepeja, ki je odšel v Triglav. To zanje pomeni kar veliko izgubo. Predvsem Kranjčanom je uspel veliki met, saj so v svoje vrste uspeli dobiti še enega odličnega reprezentanta, Francija Veliščka iz Cerknice, sicer daleč najboljšega igralca v 1. B ligi. To pomeni, da si Kranjčani po nekaj sezonah zelo želijo povrniti naslov prvaka. Kamničani so v prestopnem roku sicer izgubili mladega Jančarja. Zamenjal ga je Damjan Hafnar, doslej član Ljubljane. Ostali del ekipe so zadržali, kar pomeni, da ostajajo v borbi za nov naslov. Malce so izgubili tudi Postojnčani, katere je zapustil Čosič, ki se vrača v Novo Gorico. Jedro ekipe je ostalo in bodo v boju za vrh še nevarnejši tekmec. Zato lahko realno pričakujemo, da bomo letos imeli četveroboj za naslov prvaka. Novinci v ligi so Trboveljčani, ki se po dolgem času vračajo med elito in so zamenjali sosede iz Hrastnika. Čeprav imajo v Rudarju visoke cilje in se s svojo nekoliko pomlajeno ekipo želijo boriti za sredino lestvice, pa je verjetno vseeno bolj realno, da jih predvsem s Konjičani in tudi Goričani, pa čeprav so si slednji vrnili Čosiča, čaka boj za obstanek. Boj za sredino lestvice pa bo potekal med Tržičani, Ljubljančani in Litijo.



V ženski ligi naslov branijo Postojnčanke, ki so v svoje vrste vrnile nekdanjo reprezentantko Anjo Ulago. Ta je v Celju veliko izgubila in veliko vprašanje je, kdaj se bo lahko vrnila na stare tirnice. Vsekakor je Proteus glavni favorit za nov naslov prvaka. Kdo jim je lahko največji tekmec, pa je težko reči. Zelo nevaren bi lahko bil Impol, toda Bistričanke potrebujejo kar nekaj časa, da se ogrejejo. Enako velja tudi za izkušeni Miklavž. Morda bi se v ta boj lahko vmešale tudi Cerkničanke, ki pa so lani imele obilo bolezni, poškodb in tudi porodniških dopustov in so na koncu komajda še skrpale ekipo. Nevarne bi lahko bile tudi Tržičanke, toda le v primeru, če bi zaigrali obe sestri Mejač. Opozoriti velja tudi na novinke v ligi Pivko, ki je sicer izredno mlada ekipa, a tudi zelo talentirana. Prav gotovo so varovanke trenerja Kovača kljub neizkušenosti zmožne pripraviti tudi lepa presenečenja.



Velike težav pa imajo v Celju, kjer so ostali pri eni sami ekipi. V prestopnem roku so izgubili kar nekaj igralk. V tujino je odšla Bizjakova, v Ljubljano Taškarjeva, Drnovškova in Schatzeva pa sta odšli v Kamnik. S to potezo bi lahko tudi Calcit vložil kandidaturo za najvišja mesta. Odšla je tudi Pekošakova, ki se je napotila v Pivko, kjer bi lahko ob primernem delu postala dobra igralka. Tako čaka našo najboljšo ekipo vseh časov izredno turbulentna sezona. Kar nekaj sprememb je bilo tudi v vrstah nekdanjih prvakinj, igralk Triglava. V 1. B ligo k Taborski Jami sta odšli Tara Lahovec (skupaj z možem) in Nika Blagovič, v klub pa so prišle Silva Fleischman, Lidija Gotz in Jasmina Mišič, ki je zapustila vrste B-ligašic Trebnjega. Vprašanje je, kaj si lahko obetajo v Kranju. omeniti pa moramo še Remoplast iz Radelj, ki bo v letošnji sezoni s Celjankami bil borbo za obstanek.



Že v uvodnem krogu se nam ponujata dve izredno zanimivi tekmi v Kranju, kjer gostujeta ekipi iz Postojne. Na moški tekmi bomo lahko že videli, kakšne so realne možnosti obeh ekip v boju za naslov prvaka. Zanimivo pa bo tudi na ženski, ki bo pokazala, kaj si lahko igralke Triglava obetajo od sezone v obračunu s prvakinjami.



S prvenstvom pa začenjajo tudi v vseh ostalih ligah. 1. B liga bo letos tako v moški kot v ženski konkurenci razdeljena na vzhodno in zahodno skupino. Prvaka gresta naprej, kar pomeni, da iz elite letos izpadeta zadnji dve ekipi.



1. A liga moški
Rudar – Ljubelj (13.30)
Triglav – Proteus (14.00)
Konstruktor – Konjice (16.00)
Ograjca – Litija (16.00)
Calcit – Gorica (17.00)


1. A liga ženske
Pivka – Celje (13.00)
Brest – Ljubelj (14.00)
Calcit – Miklavž (14.00)
Triglav – Proteus (14.00)
Remoplast – Impol (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike