Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 14.06.2020 19:33:22

VELIK USPEH za slovenski namizni tenis! Jorgić in Hribar s Saarbrücknom nemška prvaka

Slovenska namiznoteniška reprezentanta Darko Jorgić in Peter Hribar sta bila danes del ekipe, ki je Saarbrücknu po 31 letih čakanja prinesla peti naslov nemškega državnega prvaka. Vodilna ekipa po rednem delu nemške lige je v finalu v Frankfurtu s 3:1 premagala Ochsenhausen, ki je v polfinalu presenetil Borussio Düsseldorf.

Saarbrücken je v prvem polfinalu s 3:0 premagal Werder Bremen, eno zmago pa je k zmagoslavju svoje ekipe prispeval tudi najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, ki je premagal Paragvajca Marcela Aguirreja.

Veliko bolj izenačen je bil dan pozneje, v četrtek, dvoboj med branilcem naslova Borussio Düsseldorf in Ochsenhausnom. Tretjeuvrščena ekipa po skrajšanem rednem delu prvenstva je s 3:2 premagala petkratne zaporedne nemške državne prvake, največ zaslug za zmago Ochenshausna pa je z dvema zmagama imel Hugo Calderon. Odločilno zmago je Ochenshausnu priigral Simon Gauzy.

jorgic


V velikem finalu v Frankfurtu je Patrick Francziska v prvem dvoboju s 3:2 premagal Calderona, v drugem pa je Shang Kun s 3:1 ugnal Simona Gauzyja. Prvo priložnost za peti naslov Saarbückna po 31 letih je imel Jorgić, ki je v izenačenem dvoboju vendarle moral priznati premoč Poljaka Jakuba Dyjasa, ki je zmagal s 3:1.

Kar ni uspelo Jorgiću, je v četrtem dvoboju Shang Kunu, ki je brez izgubljenega niza premagal še Calderona. "Igra mi danes nikakor ni stekla, je pa res, da je tudi Dyjas igral zelo dobro, v odločilnih trenutkih pa je imel tudi tisto srečo, ki jo je potreboval. Ampak na koncu je najbolj pomembno, da smo prišli do naslova, zame je to prva lovorika v nemškem prvenstvu, zato je zadovoljstvo toliko večje," je po osvojenem naslovu dejal Jorgić.

Trener Saabrückna Slobodan Grujić je v ekipo kot četrtega igralca uvrstil tudi Hribarja.

Članki iz rubrike