pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 27.05.2020 20:40:30

NORO: Tole je VSOTA; ki jo NEMŠKI šport potrebuje zgolj za to, da bi PREŽIVEL!

vszi
Nemški športni klubi potrebujejo okoli milijarde evrov pomoči, da preživijo posledice pandemije novega koronavirusa, je danes sporočil Nemški olimpijski komite (DOSB).

DOSB, navaja ga nemška tiskovna agencija dpa, je v predstavitvi za športno komisijo nemškega parlamenta za pomoč po koronakrizi dejal, da 90.000 klubov v državi potrebuje okoli 12.000 evrov, da preživi krizo, ki jo je povzročila pandemija covida-19.

Obenem krovne športne zveze v državi po navedbah predsednika DOSB Alfonsa Hörmanna potrebujejo okoli 235 milijonov evrov dodatne pomoči, da pokrijejo primanjkljaj zaradi odpadlih tekem in prireditev.

Iz Nemškega olimpijskega komiteja so sporočili, da odločitev o tem, kako pomagati tamkajšnjemu športu, v vrhu vlade še ni padla.



Na pomoč nemških oblasti računa tudi 255 klubov v prvih in drugih ligah rokometnih, košarkarskih, hokejskih in odbojkarskih prvenstev, je pripomnil Frank Steffel iz športne komisije nemškega parlamenta.

"Če država ne bo podprla profesionalnega športa in lig na visokem sestanku prihodnji torek, potem vsa ta tekmovanja ne bodo več obstajala v oblikah, kot jih poznamo," je dodal Stoffel in priznal, da utegne veliko klubov propasti ali razglasiti bankrot.

Od velikih tekmovanj sicer v Nemčiji od 16. maja poteka nogometno prvenstvo, medtem ko je udejstvovanje v večini preostalih lig profesionalnega športa prestavljeno ali odpovedano.

Članki iz rubrike