krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

tu
tu
0 27.05.2020 13:00:51

Odprto prvenstvo v Radomljah tudi z Blažem Kavčičem in Nastjo Kolar

Prvo člansko tekmovanje po več kot dvomesečnem premoru je tik pred vrati. Na Odprtem prvenstvu v Radomljah, ki se s kvalifikacijami prične že v četrtek, 28. maja, bo skupaj nastopilo 48 tekmovalcev, v moški konkurenci tudi Blaž Kavčič in Tom Kočevar Dešman, v ženski pa Nastja Kolar in Tjaša Klevišar.

V Radomljah se nam obeta cela vrsta vrhunskih teniških tekem. V moški konkurenci se je na odprto prvenstvo prijavilo 25 tenisačev, med 10, ki imajo mesto v glavnem delu turnirja že zagotovljeno, pa je tudi 1. nosilec turnirja Blaž Kavčič, sicer trenutno 288. igralec sveta. Med prijavljenimi so med drugim tudi Tino Kovačič, Gašper Bezjak, Tom Kočevar Dešman in Primož Vovk.


Tudi v ženski konkurenci je 10 igralk neposredno uvrščenih v glavni del turnirja, 13 pa si jih bo mesto v glavnem delu turnirja poizkušalo priboriti skozi kvalifikacijsko sito. Vloga 1. nosilke pripada Celjanki Nastji Kolar, ki je s 25 leti tudi najizkušenejša med prijavljenimi.

Igralo se bo na peščeni podlagi. V kvalifikacijah bodo igralci odigrali dva skrajšana niza do 4 dobljenih iger in morebitni 3. niz s t.i. match tie-breakom, v glavnem turnirju pa dva dobljena tie-break niza do 6 in morebitni 3. niz z match tie-breakom do 10.

Članki iz rubrike