Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 30.03.2020 18:18:45

GROZNI PODATKI! Športne organizacije imajo zaradi koronavirusa TAK izpad dohodkov!

www.alesfevzer.com
Olimpijski komite Slovenije je danes opozoril, da so športne organizacije v Sloveniji zaradi izbruha pandemije covida-19 zabeležile izpad prihodkov v višini 25,5 milijona evrov. OKS sicer podpira "megazakon" o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19, saj vključuje ukrepe tudi za športne organizacije.

Pri OKS so izrazili zadovoljstvo, da predlog zakona vključuje športne organizacije, ki so zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedale svoje dejavnosti in dogodke, zaprle vrata in tako utrpele finančne posledice, ki ogrožajo tudi njihovo prihodnje delovanje.

"Pričakujemo, da bodo predstavljenim ukrepom 'megazakona' sledili ukrepi za normalizacijo delovanja športa po koncu epidemije, ker se bodo posledice epidemije v športu občutile tako kot v gospodarstvu," menijo pri OKS, kjer so v zadnjih dneh pri svojih članicah opravili poizvedbo o razmerah na terenu in posledicah epidemije koronavirusa.


"Od več kot 2000 registriranih športnih organizacij smo dobili odzive 606, od tega 35 športnih zvez ter 571 športnih društev, in zabeležili, da je ogroženih 800 redno zaposlenih in več kot štiri tisoč stalnih zunanjih sodelavcev, pretežno samozaposlenih, ki skrbijo za delovanje športnih aktivnosti. Iz tega so izvzeti vsi zaposleni športniki in trenerji v javni upravi na ministrstvih ter trenerji, zaposleni v nacionalnih panožnih športnih šolah," so sporočili iz OKS in dodali, da so zgolj med organizacijami, ki so sodelovale v anketi, zabeležili izpad prihodkov v višini 25,5 milijona evrov.

Pri OKS so veseli, da je ministrski zbor pod vodstvom predsednika vlade Janeza Janše prepoznal pomembno vlogo slovenskega športa in športnih organizacij, s čimer je po njihovem mnenju preprečil črn scenarij za pojavne oblike športne gibalne dejavnosti s ciljem ohranjanja zdravja, dobrega počutja in vitalnosti, druženja in zabave, kot tudi za tekmovanja in programe priprav in tekmovanj vrhunskih športnikov, usmerjenih v doseganje vrhunskih športnih dosežkov na mednarodni ravni.

"Predlogi v prvem paketu 'megazakona' so pravi in vlada si zasluži pohvalo. Pomenijo dobro osnovo za nadgradnjo v drugem paketu. Prepričan sem, da se šport v najširšem pomenu besede brez pomoči države ne bo pobral," je v prvem odzivu na predlog zakona dejal predsednik OKS, Bogdan Gabrovec.

Članki iz rubrike