Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.03.2020 18:03:18

ŠOKANTNA zahteva lastnika moštva formule ena! Od voznikov zahteval, da se načrtno OKUŽIJO!

profimedia.si
Vodja športnega programa pri Red Bullu Helmut Marko je svojim dirkačem predlagal, naj se v času, ko je sezona formule 1 začasno prekinjena, namerno okužijo z novim koronavirusom, danes poročajo svetovni mediji. Za mnoge sporni predlog je Marko podal v pogovoru za avstrijsko državno televizijo ORF. Do izpeljave zamisli ni prišlo.

Marko se je namreč domislil, da bi vse svoje dirkače zbral v posebnem kampu, kjer bi bila idealna priložnost, da se okužijo z virusom sars-cov-2. "So mladi, močni fantje, dobrega zdravja. Tako bi lahko sezono, ko bi se začela, pričakali pripravljeni," je povedal 76-letni športni direktor Red Bulla, sicer nekdanji avstrijski dirkač.

Na srečo je ostalo le pri zamisli. Večina v vodstvu tega avstrijskega moštva v najelitnejšem avtomobilističnem tekmovanju na svetu ji je nasprotovala.


"Ali če povem z drugimi besedami, ta moja ideja ni naletela na odobravanje," se je namuznil Marko. "Imamo štiri dirkače v formuli 1 in še osem ali deset mladincev. Želel sem organizirati kamp, kjer bi nato fizično in psihično prebrodili čas, ki ga imamo zdaj na voljo," je pojasnil.

Marko sicer sumi, da se je z novim koronavirusom že februarja okužil tudi sam. "Imel sem hudo gripo, simptomi pa so se ujemali s koronavirusom. Še nikoli doslej nisem bil tako hudo bolan. Ne vem, ali sem se res okužil s koronavirusom, saj je trenutno zelo težko priti do testov. A takoj, ko bo možnost za to, bi rad opravil test," je povedal.

"Obeta se nam zelo naporna sezona, če jo bomo lahko sploh izpeljali s 15 oziroma 18 dirkami. Med sezono dejansko dirkači nimajo možnosti, da bi nadgradili svojo telesno pripravljenost, zato bi bil ta čas prekinitve pravzaprav idealen," je še dejal Marko.

Članki iz rubrike