jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

STA
STA
0 30.03.2020 18:03:18

ŠOKANTNA zahteva lastnika moštva formule ena! Od voznikov zahteval, da se načrtno OKUŽIJO!

profimedia.si
Vodja športnega programa pri Red Bullu Helmut Marko je svojim dirkačem predlagal, naj se v času, ko je sezona formule 1 začasno prekinjena, namerno okužijo z novim koronavirusom, danes poročajo svetovni mediji. Za mnoge sporni predlog je Marko podal v pogovoru za avstrijsko državno televizijo ORF. Do izpeljave zamisli ni prišlo.

Marko se je namreč domislil, da bi vse svoje dirkače zbral v posebnem kampu, kjer bi bila idealna priložnost, da se okužijo z virusom sars-cov-2. "So mladi, močni fantje, dobrega zdravja. Tako bi lahko sezono, ko bi se začela, pričakali pripravljeni," je povedal 76-letni športni direktor Red Bulla, sicer nekdanji avstrijski dirkač.

Na srečo je ostalo le pri zamisli. Večina v vodstvu tega avstrijskega moštva v najelitnejšem avtomobilističnem tekmovanju na svetu ji je nasprotovala.


"Ali če povem z drugimi besedami, ta moja ideja ni naletela na odobravanje," se je namuznil Marko. "Imamo štiri dirkače v formuli 1 in še osem ali deset mladincev. Želel sem organizirati kamp, kjer bi nato fizično in psihično prebrodili čas, ki ga imamo zdaj na voljo," je pojasnil.

Marko sicer sumi, da se je z novim koronavirusom že februarja okužil tudi sam. "Imel sem hudo gripo, simptomi pa so se ujemali s koronavirusom. Še nikoli doslej nisem bil tako hudo bolan. Ne vem, ali sem se res okužil s koronavirusom, saj je trenutno zelo težko priti do testov. A takoj, ko bo možnost za to, bi rad opravil test," je povedal.

"Obeta se nam zelo naporna sezona, če jo bomo lahko sploh izpeljali s 15 oziroma 18 dirkami. Med sezono dejansko dirkači nimajo možnosti, da bi nadgradili svojo telesno pripravljenost, zato bi bil ta čas prekinitve pravzaprav idealen," je še dejal Marko.

Članki iz rubrike