Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.02.2020 08:38:39

ACH Volleyju po vodstvu z 2:0 le točka proti nemškim prvakom

www.alesfevzer.com
Odbojkarji so v 5. krogu lige prvakov v Ljubljani izgubili proti Recycling Volleys Berlinu z 2:3 (22, 19, -16, -22, -12).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 2343, sodnika: Mylonakis (Grčija), Ivanov Bolgarija.
* ACH Volley: Flajs, Vučićević 21, Kumer, Purić, Pavlović 7, Satler, Dagostino, Đirlić, Okroglič, Vilimanović 3, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Kök 19.
* Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Ensing 8, Jendryk 15, Reichert 8, Grankin 1, Klein 6, Hatch, Zenger, Kessel 4, Tuia 19, Patch 5, Le Goff 3, Pujol 4.

Slovenski prvaki, ki so napredovanje v četrtfinale zapravili že na prejšnjih tekmah, so bili na dobri poti, da še drugič v ligi zmagajo. Z zanesljivim sprejemom in tveganjem na servisni črti so povedli z 2:0 v nizih, nato pa se jim je ustavilo. Trener nemške ekipe je zamenjal nekaj igralcev, kar se mu je obrestovalo. "Rezervisti" so začeli izvajati večji pritisk z začetnimi udarci, razigral se je tudi nemški blok, tako da je sledil preobrat ter zmaga Nemcev, druga v letošnjih medsebojnih tekmah. Dve točki pa bosta tudi za njih premalo, da bi se uvrstili med najboljših osem ekip.

Da gre za dve dokaj izenačeni ekipi je dokazal začetek. V prvem nizu, v katerem sta obe ekipi naredili veliko napak pri začetnih udarcih in zanesljivo držali sprejem, si nihče ni priboril večje prednosti, odločitev pa je padla v končnici. Po izenačenju na 18:18 je dve zaporedni točki dosegel Božidar Vučićević, drugo z asom, Ljubljančani so povedli za dve točki, tako prednost pa držali do izida 23:21. Nato so gosti storili napako, pa ubranili prvo zaključno žogo, druge pa ne, Matic Videčnik je ACH Volleyju priboril vodstvo z 1:0.



V drugem nizu so domači do odločilne prednosti prišli prej. Po izenačenju na deseti točki so z delnim izidom 6:1 ušli, največ zaslug za to pa sta imela Vučićević, ki je odlično serviral, in Matej Kök, povratnik po poškodbi, ki je zbiral točke v napadu. Nemci so se še približali na tri točke, a kakršenkoli dvom o zmagovalcu je z asom za 21:16 razblinil Jan Pokeršnik, ob Andriji Vilimanoviću in Köku tokrat najboljši server ljubljanske ekipe.

Ko je že kazalo, da bodo slovenski prvaki gladko prišli do zmage, pa je francoski trener nemške ekipe Cedric Enard, zamenjal nekaj igralcev, na klopi je pustil tudi ameriškega korektorja Benjamina Patcha in ruskega podajalca Sergeja Grankina. Igralci s klopi so igro ekipe prerodili, oranžni zmaji pa so se ustavili.

Recycling Volleys je gladko dobil tretji niz, v četrtem pa bil zanesljiv v končnici. V zadnji del niza so igralci stopili z izidom 17:17, ki ga je z blokom postavil Matic Videčnik. A tudi gosti so pokazali, da znajo blokirati, s tem elementom so zaustavili napada Vučićevića in Pokeršnika ter si priigrali prednost, ki so jo zanesljivo držali do konca niza.

Odločilni trenutki skrajšanega niza so prišli pri zaostanku Nemcev 7:9, ko so na krilih Francoza Pierra Michela Pujola, ki je dosegel dva asa, dobili štiri zaporedne točke. Po napaki Vučićevića za 10:13 pa se je že slutilo, da se bo tekma končala s porazom Slovencev.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike