Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.01.2020 21:08:17

Na Kitajskem odpovedujejo številna športna tekmovanja

Koronavirus, ki je zdravstveno ohromil Kitajsko, vpliva tudi na športno dogajanje. Vse več športnih tekmovanj in mednarodnih dogodkov v tej držav namreč odpovedujejo, po novem tam ne bo niti kolesarske dirke po provinci Hainan niti kvalifikacij košarkaric za olimpijske igre v Tokiu.

Krovna mednarodna zveza Fiba je olimpijski košarkarski kvalifikacijski turnir za ženske prestavila iz Kitajske v Srbijo. Termin ostaja isti, od 6. do 9. februarja, a bo po novem prizorišče Beograd namesto kitajskega Foshana. V srbski prestolnici so bili že pred tem gostitelji enega od štirih takšnih turnirjev, zdaj bodo v Srbiji igrale še košarkarice Kitajske, Velike Britanije, Južne Koreje in Španije. Preostala kvalifikacijska turnirja bosta v francoskem Bourgesu in belgijskem Ostendeju.


Kvalifikacije nogometašic so s Kitajske prestavili v Avstralijo, za zdaj pa na koledarju še ostaja smučarsko prizorišče Yanqing, kjer so za 15. in 16. februar načrtovane moške tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Mednarodni olimpijski komite je že pred dnevi sporočila, da bo kvalifikacijsko boksarsko tekmovanje za igre iz Wuhana prestavljeno v jordanski Amman. Mednarodna kolesarska zveza Uci pa je že odpovedala dirko po provinci Hainan, ki bi morala biti med 23. februarjem in 1. marcem. Dirko bodo morda, če bo to dopuščal koledar tekmovanj, izvedli pozneje. Prestavili pa so tekme teniškega pokala Fed, namesto Kitajske bo tekmovanje s Kitajsko, Tajvanom, Južno Korejo, Indijo in Kirgizistanom zdaj gostila slednji.

Značke: šport, zdravje

Članki iz rubrike