Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 23.01.2020 12:30:10

Zmagovalec dveh super bowlov Eli Manning v pokoj

Profimedia
Podajalec moštva New York Giants Eli Manning bo po 16 letih kariere v ligi NFL ameriškega nogometa sklenil svojo bogato kariero. Uradno bo to sicer Manning, ki je dvakrat osvojil naslov lige, storil v petek, so danes sporočili iz kluba.

Devetintridesetletni podajalec je vseh 16 sezon preživel v dresu Giantsov, kamor je prišel po menjavi s San Diego Chargers (zanje ni želel igrati) na dan nabora leta 2004.

Z moštvom iz New Yorka je dvakrat osvojil naslov v ligi NFL in bil tudi najkoristnejši igralec v obeh finalih, kot so leta 2008 in 2012 premagali moštvo New England Patriots. Predvsem uspeh leta 2008 nad navidez nepremagljivimi patrioti ostaja v zgodovino lige NFL zapisan kot ena največjih senzacij, ki jo je na zelenici pomagal uprizoriti prav Manning.


"Šestnajst let je bil Eli vzor tega, kaj pomeni biti član New York Giants tako na kot zunaj igrišč. Je naš edini dvakratni MVP finala ter eden najboljših igralcev v zgodovini naše franšize," je sporočil predsednik newyorškega moštva John Mara.

Svojo kariero je zaključil s 366 podajami za zadetek (t. i. touchdown) in 57.023 jardi uspešno zaključenih podaj. Obe znamki sta sedmi najboljši v zgodovini lige NFL.

V letošnji sezoni je bil večino časa rezervni podajalec, saj je že v začetku sezone na zelenici dobil prednost novinec Daniel Jones. Pogodba pa mu je po sezoni, v kateri so Giantsi zabeležili štiri zmage na 16 tekmah, potekla.

Članki iz rubrike