mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
3 06.01.2020 15:21:39

Ne boste verjeli, kdo vse je na lestvici NAJVPLIVNEJŠIH Slovencev pred Luko Dončićem! Od politikov, sindikalistov, tajnikov, verskih funkcionarjev ... do UPOKOJENCEV!

Reuters
Lestvica, ki buri duhove.

Revija Reporter je za najvplivnejšo Slovenko v letu 2020 razglasila ameriško prvo damo Melanio Trump. Na lestvici 100 vplivnih Slovencev, ki je postala tarča mnogih polemik, so med drugim še politiki, funkcionarji, gospodarstveniki, pravniki, sindikalisti ter uredniki in novinarji.

Na drugo mesto na lestvici so v uredništvu tednika uvrstili predsednika vlade Marjana Šarca, sledijo predsednik Uefe Aleksander Čeferin, predsednik republike Borut Pahor in predsednik DZ Dejan Židan. Šesti je finančni minister Andrej Bertoncelj, ki mu sledijo evropski komisar Janez Lenarčič, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec in predsednik SDS Janez Janša, prvo deseterico pa zaključuje nekdanji predsednik republike Milan Kučan.

Med gospodarstveniki so najvišje, na 16. mesto, uvrstili predsednika uprave Modre zavarovalnice Boruta Jamnika, med sindikalisti pa glavnega tajnika Sviza Branimirja Štruklja, ki je na 38. mestu. Na lestvici so tudi predstavniki verskega življenja, denimo ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki je na 39. mestu. Prav tako je na seznamu najvplivnejših mogoče najti košarkarja Luko Dončića, šele na 50. mestu. Mesto pred njim je Veronika Tovšak Pleterski, ekonomska svetovalka v kabinetu evropske komisije. Se pa lahko Dončić pohvali, da je za las prehitel Boštjana Jazbeca, člana in direktorja odbora EU za reševanje bank. Sami presodite, ali imajo vsi prej našteti v svetu večjo veljavo od enega največjih športnih zvezdnikov na svetu.

Z medijskega področja sta med najvplivnejšimi odgovorna urednica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos (na 55. mestu) in odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič (na 66. mestu). Lestvico najvplivnejših Slovencev zaključuje vodja t. i. Štajerske varde Andrej Šiško.

V uredništvu Reporterja so lestvico sestavili na podlagi ocene posameznikovega vpliva, ki izvira iz njegovega položaja, in subjektivne ocene njihovega neformalnega vpliva.

Članki iz rubrike