901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ZŠIS-SPK
ZŠIS-SPK
0 05.01.2020 15:40:41

Krovna organizacija z novim imenom

Damijan Lazar
alesfevzer.com
Krovna organizacija za šport invalidov v Sloveniji bo v leto 2020 vstopila s spremenjenim imenom – po novem se bo imenovala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS – SPK).

Do spremembe je prišlo v skladu z določili statuta, veljavnega temeljnega akta zveze. Zveza je spremembe temeljnega sprejela na redni skupščini 10. aprila 2019, predlog o spremembi imena pa je obravnavala tudi na izredni skupščini 5. decembra 2019.


Pod 4. točko dnevnega reda so prisotni člani skupščine sprejeli spremembo imena iz Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS – POK) v Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS – SPK). Angleška verzija imena bo Sports federation for the disabled of Slovenija – Slovenian paralympic committee (NPC Slovenia).



"Na podlagi vse večjega razvoja parašporta v svetu je potrebno slediti tudi vsem pravnim zakonitostim, ki posegajo tudi v spremembo imena. Tako smo na zahtevo Mednarodnega paralimpijskega komiteja spremenili naše ime. V prihodnjih štirih letih pa se nam obeta tudi sprememba celostne grafične podobe, da tudi na tem področju sledimo standardom in pravilom Mednarodnega paralimpijskega komiteja" je spremembo pojasnil Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS – SPK.

Članki iz rubrike