Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.10.2019 15:14:30

V ragbiju za svetovni naslov Južnoafričani z Angleži

Reuters
Južnoafriška reprezentanca v ragbiju je drugi finalist svetovnega prvenstva na Japonskem in se bo za naslov prvaka naslednjo soboto pomerila z Anglijo. Južnoafričani so danes v razburljivem drugem polfinalu z 19:16 v Jokohami premagali Wales, potem ko je Handre Pollard dosegel kazenski strel štiri minute pred koncem tekme.

Za Južnoafričane je to tretji finale, tako da bodo naslednjo soboto lovili tretji naslov svetovnega prvaka proti Angležem. Ti so v prvem polfinalu izločili branilce naslova Novozelandce.

Wales, ki je do zdaj izgubil vse tri svoje polfinalne nastope na SP, je sicer proti Južnoafričanom 15 minut pred koncem izenačil na 16. točki, a je vseeno ostal praznih rok. Na tekmi za tretje mesto bosta v petek v Tokiu nastopili reprezentanci Walesa in Nove Zelandije.

"Prišli smo do polovice poti. Želeli bi si osvojiti svetovno prvenstvo. Igrali bomo proti dobri Angliji, vendar imamo dobre možnosti in lahko bi prišli tudi do konca. Nikoli ne veš," je dejal selektor reprezentance JAR, Rassie Erasmus.



Ragbisti JAR so zmagali v obeh svojih dosedanjih finalih SP - leta 1995 in 2007.

"Za nami je težka tekma, zlasti fizično. Čestitke ekipi JAR, danes si je zaslužila zmago," je dejal Warren Gatland, ki mu s SP po 12 letih poteče mandat selektorja Walesa.

Najuspešnejša reprezentanca svetovnih prvenstev je sicer Nova Zelandija, ki je doslej zbrala tri zlata, srebrno in dve bronasti odličji. Letos bo v petek igrala za še en bron.

Značke: ragbi, sp

Članki iz rubrike