nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
0 01.09.2019 16:04:36

Bertoncelj in Belakova zmagala v Mersinu

Grega Wernig
Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki je v prvi polovici finalnega dne na svetovnem pokalu v Mersinu že dvakrat slavila zmago. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra sta stala Sašo Bertoncelj, ki je bil najboljši na konju z ročaji, ter Teja Belak, ki je bila prva na preskoku.

Slovenski uspeh na preskoku je z drugim mestom dopolnila Tjaša Kysselef. Reprezentančni kolegici sta bili najboljši že v kvalifikacijah, na istih mestih pa sta končali tudi v finalu. Belakova je prejela oceno 14,100, Kysselefova pa 13,425.

Belakova je sicer slavila tretjič letos, pred tem je bila maja najboljša na svetovnem pokalu v Osijeku, junija pa na evropskih igrah v Minsku.

Povratnik po zdravstvenih težavah, zaradi katerih ni tekmoval vse od aprila, Bertoncelj je bil tako kot v kvalifikacijah tudi v finalu pred vsemi ostalimi tekmovalci na konju. Za finalno sestavo je prejel oceno 13,650. Drugi je bil domačin Ferhat Arican z oceno 13,550, domač telovadec je bil tudi tretji, bron si je pritelovadil Ahmet Önder z oceno 13,450.


Za četrto medaljo dneva je poskrbel Rok Klavora, ki je bil tretji na parterju, za bron je prejel oceno 13,800. Tako kot v kvalifikacijah je na prvem mestu končal Hrvat Aurel Benović (14,500), drugi je bil Turek Mustafa Arca (14,050).

Drugi slovenski finalist na parterju Luka Terbovšek je zasedel sedmo mesto (13,300).

Na dvovišinski bradlji se je s četrtim mestom izkazala povratnica po poškodbi ramena Lucija Hribar, ki je z oceno 10,650 zasedla četrto mesto. Teja Belak je na tem orodju končala na sedmem mestu (9,950). Zlate medalje se je razveselila domačinka Nazli Savranbasi (12,250).

Tekma v Mersinu še ni končana. V drugem delu finalnega dne bosta na gredi nastopili Adela Šajn in Belakova, na parterju pa Šajnova in Kysselefova.

Članki iz rubrike