stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 31.08.2019 22:43:16

Matej Žagar tretji na VN Nemčije

Matej Žagar v Vroclavu ni bil uspešen
AMZS
Nemški Teterow ostaja srečen kraj za najboljšega slovenskega spidvejista Mateja Žagarja. Potem ko je leta 2017 na VN Nemčije zabeležil eno od svojih šestih zmag, je na sedmi dirki prišel do uvrstitve tekoče sezone. Prvič letos se je uvrstil v finale in bill tretji.

Prehitela sta ga Poljaka, prvič v sezoni je zmagal Maciej Janowski, drugo mesto pa je zasedel Bartosz Zmarzlik.

Žagarju je očitno res padla cela skala od srca po tem, ko si je minulo soboto v hrvaškem Goričanu z zmago na GP Challenge dirki zagotovil že stalno vstopnico v Speedway GP serijo za leto 2020. Na nemškem ovalu je vozil kot prerojen, dobil že petkove kvalifikacije in se tudi na dirko podal povsem sproščen.

"Tri zmage v rednem delu dirke in dve tretji mesti, ki me nista preveč vrgli s tira, sta dokaz, da sem spet v formi. Tudi hitrost je taka, kot si jo želim," je po dirki povedal Žagar, ki je dobil tudi svojo polfinalno vožnjo in tako kot prvi izbral startni položaj za finale.

Izbral je položaj povsem ob notranjem robu, istega, s katerega je startal v vožnjah, ki jih je pred tem dobil. Tokrat je bil po startu drugi, nato pa je izgubil še eno mesto. Kljub temu je prvič po avgustu 2018, ko je v Malilli zasedel drugo mesto, stopil na zmagovalni oder.

"Škoda slabšega starta v finalu, a kljub temu moram biti zadovoljen z napredkom na ovalu, ki mi sicer zelo ustreza," je še še dodal Žagar in malo računal: "Zdaj me do osmega mesta loči vsega pet točk, če bom nadaljeval v podobnem tempu se lahko nadejam tudi osmerice na koncu sezone. Tri dirke do konca bodo odločale še o marsičem, a mene najprej že čez nekaj ur čaka ena najpomembnejših dirk v poljski profesionalni ligi, ko se bom z mojo Czestochowo boril za preboj v veliki finale."



Z novimi 15 točkami se je v skupnem seštevku prebil na deseto mesto, zdaj ima 52 točk. S 85 točkami vodi Zmarzlik, isto točk ima tudi Danec Leon Madsen.

Naslednja dirka bo naslednjo soboto, ko bo v Vojensu dirka za veliko nagrado Danske.

Izidi
1. Maciej Janowski (Pol), 2. Bartosz Zmarzlik (Pol) oba 16 točk, 3. Matej Žagar (Slo) 15, 4. Niels Kristian Iversen (Dan) 13, 5. Emil Sajfutdinov (Rus), 6. Emil Madsen (Dan) oba 10, 7. Patryk Dudek (Pol), 8. Fredrik Lindgren (Šve), oba 9, 9. Antonio Lindbaeck (Šve), 10. Tai Woffinden (VB) oba 8.

Vrstni red v SP
1. Madsen (Dan), 2. Zmarzlik (Pol) oba 85 točk, 3. Sajfutdinov (Rus) 78, 4. Lindgren (Šve), 5. Martin Vaculik (Slk) oba 72, 6. Dudek (Pol) 70, 7. Janowski (Pol) 67, 8. Artem Laguta (Rus) 57, 9. Iversen (Dan) 54, 10. Žagar 52.

Značke: spidvej, matej-žagar

Članki iz rubrike