Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 24.07.2019 17:35:46

Na Ofemu rokometaši izpadli iz boja za odličja, judoistka Štermanova sedma

Na olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v azerbajdžanskem Bakuju so danes nastopili slovenski atleti, plavalci, telovadke, judoisti in rokometaši. Slednji so izgubili tekmo s Francijo in izpadli iz boja za odličja. Najboljšo uvrstitev, 7. mesto, je dosegla judoistka Diana Šterman, v finalu pa je 8. mesto osvojila plavalka Sara Mihalič.

Danes so boje na Ofemu začeli tudi judoisti. Slovenka Diana Šterman je bila 7. v kategoriji do 48 kilogramov in tako dosegla slovensko uvrstitev dneva. Druga dva slovenska predstavnika sta osvojila 9. mesto, Blaž Emeršič v kategoriji do 60 kilogramov, Gašper Kokalj pa v kategoriji do 55 kilogramov.

Mladi slovenski rokometaši so se na zadnji tekmi skupinskega dela pomerili s francoskimi vrstniki in izgubili z 29:30. Po izenačenem prvem polčasu so Slovenci na začetku drugega prevzeli pobudo in vodili tudi s tremi goli razlike. A Francozi so jih nato ujeli. Tik pred koncem tekme je rokometaš nasprotne ekipe zadel sedemmetrovko za zmago.

Tako se mladi slovenski reprezentanci ni uspelo uvrstiti v polfinale, preostaja pa jim boj za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Za mlade slovenske plavalce je bil na sporedu prvi finale na Ofemu, v katerem je plavala Sara Mihalič. V disciplini 200 m prsno je osvojila 8. mesto.



Jaka Pušnik je na 200 m hrbtno obstal v polfinalu. V tej disciplini je Črt Perme Modrijančič izpadel že v kvalifikacijah.

V dopoldanskih kvalifikacijah sta nastopili tudi Zala Pogačar in Tia Primc na 100 m delfin, a se nista uvrstili v polfinale. Primčeva je plavala tudi v predtekmovanju na 200 m prosto, a se tako kot Hana Podbregar ni prebila med 16 najboljših.

Med slovenskimi atleti je bil danes najuspešnejši Jan Emberšič, ki se je prebil v četrtkov finale v metu kladiva. Matic Ian Gucek v teku na 400 m z ovirami in Jernej Gumilar na 200 m sta medtem obstala v kvalifikacijah.

V kvalifikacijah mnogoboja so obstale slovenske telovadke Zala Bedenik, Neža Erpič in Hana Golob.

Članki iz rubrike