atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.05.2019 16:06:59

Janežič drugi na svoji prvi tekmi sezone v Rietiju

Reuters
Najboljši slovenski atlet zadnjega obdobja Luka Janežič (Kladivar Celje) je na svoji prvi tekmi v novi sezoni na prostem v teku na 400 m na mitingu v italijanskem Rietiju zasedel drugo mesto (46,26 sekunde). Janežič bo nastopil tudi v soboto v Slovenski Bistrici na prvem slovenskem mitingu mednarodne lige na 300 m.

"Kar težko se je bilo odločiti za nastop v Italiji, odkrito priznam, da sem se odločil zgolj zaradi res zelo dobre denarne ponudbe. Čas na 400 m, ki sem ga dosegel, ni nič posebnega, a ga gledam v luči zaključnih priprav. Tekel bom še v soboto v Slovenski Bistrici, imel bom dve tekmi v dveh dnevih, kar bo ob zaključnem ciklusu treningov dobrodošlo predvsem zaradi velikih tekmovanj, kjer si tekme večinoma tudi sledijo v podobnem ritmu. Po tem vikendu bodo sledile specifične priprave na sezono, predvsem pa piljenje in dviganje forme," je povedal Janežič, ki je bil na poti v domovino v avtu že kmalu po tekmi.

Janežič je prejšnji teden pod vodstvom Roka Predaniča še treniral v Medulinu, nastopa v Rietiju ni imel v načrtu, v začetku tedna pa ga je dokončno potrdil, ker je dobil povabilo po odpovedi poškodovanega tekmovalca.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike